(Csopak, Fürdő utca 37.)
Elegáns megoldás, ha egy csúcsétterem saját kenyeret süt. Ha máshonnan veszi, akkor az egyfajta kitüntetés, elismerés a pékség fele. A nemrégiben a Balaton északi partjának két kiemelkedő étteremében, a Michelin kalauz által Bib Gourmand minősítéssel jutalmazott Casa Christában és az egyre ismertebb és sikeresebb Vasüzletben a Buborék pékség kenyerét kínálták, úgyhogy szemernyi kétség nem fért hozzá, hogy az első adandó alkalommal oda is ellátogatok.
A panzióval és bicikliszaküzlettel egybeépített elegáns, korszerű, egész évben nyitva tartó egység méltán népszerű, mindenben minőségelv jellemzi.
A kávé, a kovászos kenyerek, a jól összeválogatott alkoholos italok és péksütik mellett hagyományos és új hullámos reggeliket kínálnak, rántottákat, omletteket, Benedek-tojást, „Buborék”-zabkását és granolát, avokádós toastot, valamint ígéretes szendvicseket: kacsamájas-körtéset, serrano sonkásat és füstölt lazacosat. A klasszikus reggeli italokon kívül tartanak kézműves söröket, Petrányi borokat, prosecco-kat és Kreinbacher pezsgőket is.
Vettem egy félbarna kovászos kenyeret, mely ízre, állagra adta mindazt, ami ebből a műfajból kihozható, merem állítani, hogy hasonlóan jót lehet sütni, jobbat aligha.
A bagette is ízletes, de katarzismentes, a bagettől elvárom, hogy ropogjon a héja. Kértem még egy zöldséges kosárkát meg egy kávét, ezek kifogástalannak bizonyultak.
A Buborék kiemelkedően jó hely, az északi part egyik legjobb reggelizője.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése