A Csillaghegyi Megálló a legrokonszenvesebb, egyenesen
modellértékű helyek egyike.
A beltér barátságos, nosztalgikus, otthonos, vendégmarasztaló.
A kiszolgálás kifogástalan, az üzletvezető (aki alighanem egyben tulajdonos is)
mesterfokon űzi a vendéglátást.
A kínálat igényes, a hely elsősorban a minőségi
reggeliztetésre és uzsonnáztatásra állt rá. Finomabbnál finomabb kencék, melyeket
helyben készítenek, croissant, vaj, lekvár, szendvicsek, rántották, tükörtojás,
remek sütemények.
Megnéztük a beszállítók diplomáit, egytől egyig a felső
minőségi szegmensbe tartoznak: a kenyerek és péksütemények jó része a legjobbnak
tartott kézműves pékségből, a Pipacsból érkezik, (ami nem, az a szintén jónevű
Jókenyértől, a Ludwig-Mentesi házaspártól) a süteményeket a Sütipont, a fagylaltokat Fragola
szállítja, a szörpök a Panni nevet viselő termékcsaládból valók, a tejet és
tejtermékeket a Maszlik családi vállalkozástól szerzik be, a kávét a Beyond
Within kávékpörkölőtől.
Értékeltük, hogy minden kencét megkóstolhattunk a választás
előtt, végül padlizsánosat, aszaltparadicsomos fetásat és kolbászosat kértünk.
Rendeltem fetával töltött harangpaprikát és pepperonit is. Ettünk továbbá egy
nyers vegán tallért is, meglepően jó volt, egyszerűen pazar, persze kétségem
nem volt, a raw vegan irányzat desszertfronton tud izgalmasat és jót nyújtani, csak
értsen a szakmájához az, aki a sütit készíti. Kértünk végül egy csokis gesztenyés
süteményt, ami az előbbiekhez hasonlóan megelégedésünkre szolgált.
Lélekkel működtetett, kiemelkedő egység a Csillaghegyi
megálló, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.