Szeged külvárosában egy bevásárlóközpont
oldalában, de attól térben elszigetelten működik a Monster nevű, street food
ételekre szakosodott egység, ahová a napfény városában minap tett látogatásunk
alkalmával, némi világhálós kutakodás után beültünk vacsorázni.
A választék zavarba ejtő, de minden
frissen készül, igaz, használnak félkésztermékeket is, főleg mirelitárut. De
nem zsákbamacskaként, gyakorlott szemű vendég láthatja az étlapot díszítő,
valósághű, felturbózás-mentes fotókon, hogy a hagymakarikát és a tintahalat nem
helyben panírozzák. Persze a sült krumpli is mirelit, de megkockáztatom, hogy
az ilyen zsánerű helyeken ez már tömegelvárás és mi tagadás, a Heston Blumenthal
által kikísérletezett „tökéletes sült krumpli” háromszori hőkezelése kissé macerás
és nem hozza be a maga presztízshasznát, hogy az anyagi haszonról ne is
szóljak.
Maguk készítik viszont a szószok
nagy részét, sütik a tortillát, s van kézműves chili-termékük is a Sárréti
chili-farmtól.
S ami a legfontosabb: jók az ízek és az állagok. Lényegében a
street food legnépszerűbb fogásait gyűjtötték egybe: burgerek, pizzák, gyros,
roston sültek, rántott ez meg az a tengeri haltól a sajton, gombán, zöldségeken
keresztül a húsig, 35-40 dkg-os töltött húsok, pasta-k és tex-mex ételek
sorjáznak az étlapon.
Mi rendeltünk egy úgynevezett „pulled
pork” szendvicset,
egy hasonlóan készült marhásat,
valamint egy Chili con
Quessadilla nevű kompozíciót.
Rusztikus, kétfülű serpenyőben érkeztek a hatalmas adagban mért ételek, magunk is elcsodálkoztunk a végén, hogy sikerült végezni velük. Kézműves söreik sajnos nincsenek, így nagyipari csapoltat ittunk. A kiszolgálás udvarias, az árak értékarányosak.
Rusztikus, kétfülű serpenyőben érkeztek a hatalmas adagban mért ételek, magunk is elcsodálkoztunk a végén, hogy sikerült végezni velük. Kézműves söreik sajnos nincsenek, így nagyipari csapoltat ittunk. A kiszolgálás udvarias, az árak értékarányosak.
Jól éreztük itt magunkat,
ajánljuk a helyet másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.