A Tripadvisor nevű élményrögzítő
turista-tanácsadónak vannak hibái (nem törlik a megszűnt egységeket, lehetne
jobban kezelhető és átláthatóbb az oldal), de vannak komoly erényei is.
Felbecsülhetetlen segítség, ha az ember ki tudja szűrni mondjuk vasárnap reggel
fél kilenc táján, hogy mely egységek tartanak nyitva, és ezek milyen távolságra
vannak. Emellett hála annak, hogy fotók feltöltésére ösztönzik a felhasználókat,
a tálalás alapján könnyen képet alkothatunk az illető egység kulináris
színvonaláról.
Mi ennek az alkalmazásnak köszönhetően
fedeztük fel a minap a Nagykörúttól egy percnyi járásra működő, de azon kívül
eső Slow Foodiez nevű vegán helyet, amiről csupa jót mondhatunk.
A kiszolgálás kedves, bár a tegezés
egy ötven körül járó pár esetében kockázatos, mi nem vettünk rossz néven, akkor
sem, ha egy sokkal fiatalabb hölgytől jött.
A beltér otthonos, meghitt, szeretnivaló,
vendégmarasztaló. A galérián ültünk le, ahol jó néhány igényes gasztronómiai
kiadvány kellette magát, Nigella Lawson Gordon Ramsay ás mások tollából.
Ebédet csak féltizenkettőtől szolgálnak
fel, így reggelik közül kellett válasszunk, ami viszont nem volt könnyű. Igaz
csak ötféle reggelit kínálnak, de ezek közül hármat is vonzónak találtunk, végül
egy csicseriborsólisztből készült, tojásmentes „omlettet” kértünk (1290),
továbbá mártogatókat (750), ami uborka, paprika és répahasábokat fedett,
kétféle helyben készült ízletes szósszal és nyers aszalványokkal.
Megtudtuk,
hogy a napi leves is elkészült, így abból is kértünk, sütőtök-krémleves volt,
tökmagolaj pöttyökkel. Ezutóbbi műfajban ettem és főztem már meggyőzőbbet is,
de ez sem volt rossz, a két főétellel pedig maradéktalanul meg voltunk elégedve.
Az italfront is igényes, a Hübris
nevű kézműves sörfőzde nedűit tartják, továbbá néhány igényes bort Szekszárdról
és Villányból.
Jó szívvel ajánljuk a helyet
mindenkinek, nemcsak vegánoknak.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése