Szeged külvárosában egy bevásárlóközpont
oldalában, de attól térben elszigetelten működik a Monster nevű, street food
ételekre szakosodott egység, ahová a napfény városában minap tett látogatásunk
alkalmával, némi világhálós kutakodás után beültünk vacsorázni.
A választék zavarba ejtő, de minden
frissen készül, igaz, használnak félkésztermékeket is, főleg mirelitárut. De
nem zsákbamacskaként, gyakorlott szemű vendég láthatja az étlapot díszítő,
valósághű, felturbózás-mentes fotókon, hogy a hagymakarikát és a tintahalat nem
helyben panírozzák. Persze a sült krumpli is mirelit, de megkockáztatom, hogy
az ilyen zsánerű helyeken ez már tömegelvárás és mi tagadás, a Heston Blumenthal
által kikísérletezett „tökéletes sült krumpli” háromszori hőkezelése kissé macerás
és nem hozza be a maga presztízshasznát, hogy az anyagi haszonról ne is
szóljak.
Maguk készítik viszont a szószok
nagy részét, sütik a tortillát, s van kézműves chili-termékük is a Sárréti
chili-farmtól.
S ami a legfontosabb: jók az ízek és az állagok. Lényegében a
street food legnépszerűbb fogásait gyűjtötték egybe: burgerek, pizzák, gyros,
roston sültek, rántott ez meg az a tengeri haltól a sajton, gombán, zöldségeken
keresztül a húsig, 35-40 dkg-os töltött húsok, pasta-k és tex-mex ételek
sorjáznak az étlapon.
Mi rendeltünk egy úgynevezett „pulled
pork” szendvicset,
egy hasonlóan készült marhásat,
valamint egy Chili con
Quessadilla nevű kompozíciót.
Rusztikus, kétfülű serpenyőben érkeztek a hatalmas adagban mért ételek, magunk is elcsodálkoztunk a végén, hogy sikerült végezni velük. Kézműves söreik sajnos nincsenek, így nagyipari csapoltat ittunk. A kiszolgálás udvarias, az árak értékarányosak.
Rusztikus, kétfülű serpenyőben érkeztek a hatalmas adagban mért ételek, magunk is elcsodálkoztunk a végén, hogy sikerült végezni velük. Kézműves söreik sajnos nincsenek, így nagyipari csapoltat ittunk. A kiszolgálás udvarias, az árak értékarányosak.
Jól éreztük itt magunkat,
ajánljuk a helyet másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Szinte mindnehol mirelit krumplit használnak. Több szakácsot is megkérdeztek erről, azt mondták, hogy egyszerűen nincs idejük arra, hogy minden friss krumpliszállításnál kikisérletezzék, hogy azt éppen hogy kellene sütni, hogy jó legyen.
VálaszTörlésEgyszerűen csak mirelit formában lehet egységes minőséget beszerezni kis hazánkban.
Majdnem így van. De a Veszely csárdában például nem mirelit a krumpli, hanem Heston Blumenthal nyomán helyben készítik.
VálaszTörlés