2017. november 25., szombat

Monster street food and grill (Szeged, Vásárhelyi pál utca 3-5)


Szeged külvárosában egy bevásárlóközpont oldalában, de attól térben elszigetelten működik a Monster nevű, street food ételekre szakosodott egység, ahová a napfény városában minap tett látogatásunk alkalmával, némi világhálós kutakodás után beültünk vacsorázni.


A választék zavarba ejtő, de minden frissen készül, igaz, használnak félkésztermékeket is, főleg mirelitárut. De nem zsákbamacskaként, gyakorlott szemű vendég láthatja az étlapot díszítő, valósághű, felturbózás-mentes fotókon, hogy a hagymakarikát és a tintahalat nem helyben panírozzák. Persze a sült krumpli is mirelit, de megkockáztatom, hogy az ilyen zsánerű helyeken ez már tömegelvárás és mi tagadás, a Heston Blumenthal által kikísérletezett „tökéletes sült krumpli” háromszori hőkezelése kissé macerás és nem hozza be a maga presztízshasznát, hogy az anyagi haszonról ne is szóljak.

Maguk készítik viszont a szószok nagy részét, sütik a tortillát, s van kézműves chili-termékük is a Sárréti chili-farmtól. 
S ami a legfontosabb: jók az ízek és az állagok. Lényegében a street food legnépszerűbb fogásait gyűjtötték egybe: burgerek, pizzák, gyros, roston sültek, rántott ez meg az a tengeri haltól a sajton, gombán, zöldségeken keresztül a húsig, 35-40 dkg-os töltött húsok, pasta-k és tex-mex ételek sorjáznak az étlapon.
Mi rendeltünk egy úgynevezett „pulled pork” szendvicset, 
egy hasonlóan készült marhásat,
valamint egy Chili con Quessadilla nevű kompozíciót.
Rusztikus, kétfülű serpenyőben érkeztek a hatalmas adagban mért ételek, magunk is elcsodálkoztunk a végén, hogy sikerült végezni velük. Kézműves söreik sajnos nincsenek, így nagyipari csapoltat ittunk. A kiszolgálás udvarias, az árak értékarányosak.
Jól éreztük itt magunkat, ajánljuk a helyet másoknak is.


Dorozsmai Endre 

A szöveg a Demokrata számára készült.

2 megjegyzés:

  1. Szinte mindnehol mirelit krumplit használnak. Több szakácsot is megkérdeztek erről, azt mondták, hogy egyszerűen nincs idejük arra, hogy minden friss krumpliszállításnál kikisérletezzék, hogy azt éppen hogy kellene sütni, hogy jó legyen.
    Egyszerűen csak mirelit formában lehet egységes minőséget beszerezni kis hazánkban.

    VálaszTörlés
  2. Majdnem így van. De a Veszely csárdában például nem mirelit a krumpli, hanem Heston Blumenthal nyomán helyben készítik.

    VálaszTörlés