2016. március 6., vasárnap

Wunder sörművek (Zichy Jenő u. 41.)



A nagyipari arctalan tömegtermékek dömpingje ellenhatásként kiváltotta a kézművesség, a személyesség felértékelődését a piacon, legyen szó sajtról, felvágottakról, borról, sörről vagy akár ruházatról, használat tárgyakról a késektől a vágódeszkáig. A kézműves sörök 4-5 éve indult forradalma nem veszített a lendületből, sőt, egyre újabb és újabb főzdék lépnek piacra, nincs hét, hogy ne kóstolhatnánk több magyar kézműves sörújdonságot, s az sem mellékes, hogy egyre több helyen lehet kapni a nagyipari lőre helyett vagy mellett kézműves söröket is.
A Wunder sörművek a nemrégiben nyitotta meg a kapuit, de egyből az élvonalba katapultálta magát. Itt minden együtt van, hogy az ember seperc alatt törzsvendéggé váljon. A beltér hangulatos, nyers tégla és söripari krétarajzok adják a boltíves pincehelység alaphangulatát, amit jól kiegészít az igényes zenei aláfestés. (Ellentétben más jónevű helyekkel, ahol általában trendinek mondott non-zene szól.) A kiszolgálás itt kedves, kommunikatív, a választék pedig igen komoly, van 16 sörcsapjuk, melyeken zömmel magyar kézműves különlegességeket csapolnak, de vannak német és angol söreik is. A palackos választék is számottevő. Mindezek mellett tartanak prémium töményeket is, elsősorban különleges whiskey-ket.
Az utóbbi pár hónapban háromszor is megfordultam itt, impozáns az egyenletes színvonal kínálatban, kiszolgálásban és zenében, s az is, hogy mennyire rajta tartják az ujjukat a sörvilág pulzusán. Általában az India Pale Ale stílusú söröket rendeltem, egyik sem okozott csalódást, legyen szó a Gólem Enigmájáról vagy az „Én vagyok az APA-d” nevű kompozícióról. (Az APA rövidítés az American Pale Ale stílusú, citrusos-florális, gazdag aromavilágú, amerikai komlóval – pl. citra, mosaic, amarillo stb. – készült söröket fedi.)
Egy biztos, megyünk még!

Dorozsmai Endre

A szöveg  a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése