2014. november 15., szombat

Kepi söröző (Békéscsaba, Trefort utca 5-7.)

A minap egy jóbarátom célirányos meggyesegyházi kiruccanását gasztro-túrává bővítették, amibe beiktattuk a békéscsabai piac meglátogatását is. A kolbászfesztiválon ugyanis több kolbászt is megkóstolva, igen jónak ítéltük Paulo mesterét is, annak dacára, hogy valamivel szárazabb és füstösebb a fősodornál. Vagy tán pont ezért. J Fel is hívtam az urat a névjegykártya alapján s megtudtam tőle, hogy saját hentesboltja van a csabai piaccsarnokban.
Míg a budapesti csillogó-villogó vásárcsarnokban, amikor legutóbb szétnéztem, szinte kizárólag mindenféle adalékanyaggal telenyomott, számunkra ebből kifolyólag indexen levő kolbászt leltem, a csabai két csarnokban, alapjárat a tisztességes alapanyagokból készült kolbász. Nem is találtunk egyebet.
A piac mellett van egy jó kis galériázott söröző, a Kepi, ahol szarvasi kézműves sör van csapon, a piccolo 85 ft. És a sör finom. A közönség vegyes, tartok tőle, hogy masszív kisebbségben vannak azok, akik a kézműves sör miatt járnak oda, s elsöprő többségben a szerény preferenciarendszerrel bíró etanol-rajongók, akiknek mindegy, hogy Aranyászokat isznak Sopronit vagy Hoplagert addig, amíg korsója nem haaldja meg a 400 ft-t. De sebaj, minket ez nem zavart egyáltalán, elhelyezkedtünk a galérián és elkortyoltuk a sörünket. A berendezésnek is van pár szívmelengető eleme: tetszett a Nagy-Magyarország térkép
 és még inkább a Nagy-Magyarországos óra.
Valami azt súgja, hogy ide még sokszor fogunk jönni. Ha elfogy a kolbász, Békéscsabára megyünk majd utánpótlásért. S ha már ott vagyunk, akkor a Kepit sem hagyjuk ki.


Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.
A Kepi sörözőben 2014. november 5.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése