2014. november 16., vasárnap

RoVinHud – mini-VinCE Temesváron



Átruccantunk ma Temesvárra a RoVinHoodra. Nagy cégek képviselték magukat elsősorban, de attól még nagyon kedves kiszolgálásba volt részünk. Sajnos Vámos Attila és Alkonyi László nem volt már ott, viszont Demeter Csaba képviselője még kitartott, meg is kóstoltunk Tőle több remek bort. Teljesen új volt számunkra a Chardonnay, ami polcon 10 euró, ahhoz képest, no meg abszolút értékben is remek, mondhatni best buy. A második stand, ahol megálltunk a Villa Antinori volt, az igazán izgalmas borokat nem hozták el. Nagyon kedves és felkészült volt viszont a borkínáló fiú.
Az Avincis termékeit is végigkóstoltuk, egy kolumbiai lány vett minket kezelésbe, nagyon érdekes, volt, hogy egyes román szavakat hihetetlen bennfentességgel ejtett, másokkal viszont meggyűlt a baja. Többen megpróbáltak minket meggyőzni, hogy a Királyleányka és a Leányka román fajták, volt amikor vitába szálltunk, volt, hogy rájuk hagytuk. A temesrékasi pincészet (Cramele Recas) embere meglehetősen odavolt a saját boraikért, biztos van, akinél ez bejön, bennünk inkább averziót keltett az alázat totális hiánya s a túltengő önbizalom. Mindazonáltal tény, hogy az Überland Cuvée ismét igen jól sikerült. Szót váltottunk egy spanyol úriemberrel is, bort nem vettünk tőle, de négy liter olívaolajat igen.
Jó volt az idén első ízben megrendezett mini-Vince, sok sikert a jövő évihez!
A kóstoló után bementünk egy szendvicsezőbe ahol egy csípős szendvicset kértünk, de ezt csak utólag idézem fel, mert fogyasztás közben cseppet sem tűnt bármi is csípősnek. Vele szemben meg volt egy pljeszkavicázó, ott kértünk egy pljeszkavicát, azt mondták minden hozzávaló eredeti, tény, hogy jobb volt az átlagnál és az árával sem volt probléma. Erre még visszatérünk, ha minden jól megy.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése