2014. augusztus 24., vasárnap

The Butcher’s Kitchen – A hentes konyhája (Klauzál utca 11-13)



Biztató nevet választott a Klauzál utcában megnyílt ínyenc szendvicsező, hiszen kinek ne indulna meg a fantáziája egy ilyen felirat láttán? Egy hosszabb gasztro-turné közben akadtunk bele e kis bisztróba, bár a világhálón már többen is jó hírét vitték. Baráti árfekvésben kínálnak izgalmas, kreatív szendvicseket, 1350 forintért az ember a szendvics mellé kap helyben készült házi steak krumplit és egy korsó Lasko sört. Azt pedig garantálják, hogy a szendvicsbe 150 gr hús vagy hal kerül. Kihagyhatatlan ajánlat.
Rendeltünk egy hekkes szendvicset, valamint egy lencsés-májasat. 
Mindkettő remek volt, a hekkesben az uborka kissé kommersznek tűnt volt, házi kovászosnak jobban örvendtünk volna, de a zsemle tökéletessége és a hal frissessége kárpótolt. A lencse és a kiváló, házias májpástétom remekül harmonizált. Az italválasztékon lehetne bővíteni, de ne legyünk hibakeresőek.
Vannak tésztáik is 950 forintét, levesek 490-ért, korrekt az öt tételes desszertfront is a sajttortától a cseresznyés-kekszes pohárkrémig. Vegetariánusoknak sült céklás, pácolt camembert-es és félig szárított paradicsomos szendvicset ajánlanak. Amit megrögzött húsevőkként is szívesen megkóstolnánk. (Mottónk: szeretjük a vegetariánus ételeket, de főként köretként, hús mellett.) Állítólag kiemelkedő a pastramis szendvicsük, amin sokat kísérleteztek, legközelebb azt is kipróbáljuk. Mert, hogy lesz „legközelebb”, az szinte biztos.


A szöveg a Demokrata számára készült.
A Hentes konyhájában 2014. augusztus 17.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése