2014. augusztus 25., hétfő

Repülő Puli Kávézó (Klauzál u. 13.)



A Repülő Puli „kávézó” a célpontlistánkon szerepel, mióta egyik fontos ihletforrásunk a kezmuvessorok.hu oldal. Merthogy inkább söröző-vendéglő, mint kávézó. Most végre sikerült ide is eljutni, tőszomszédja a már megénekelt Hentes konyhájának.
Szép a sörválaszték, az árak zömmel elviselhetőek, bár a magyar kézműves söröket lehetne olcsóbban is adni 890 ftnál. 
Tartanak belga slágersöröket a jobbak közül, hasonló árfekvésben (pl. Tripel Karmelier, Westmalle Trappist, Orval), a Legendától Keletindiai Társaság IPÁ-t és Pokerface-t választották ki, a Fótiaktól Zwickl-t és Keserű Mézt, valamint négy, főként gyümölcsös tételt a Békésszentandrásiaktól. Csapon sajnos csak kommersz sörök vannak.
Az ételválaszték széles és nemcsak a sörkorcsolyákra korlátozódik, az árszabás ezúttal barátinak mondható, s az adagokkal sincs gond. 
Van egy aranyos újhold-ikonjuk az étlapon, mely azon ételeket jelöli, melyeket éjfél után is felszolgálnak, de sajnos ez csak a „chips and salsa” mellett szerepel. Sebaj, mi jócskán a konyha zárása előtt érkeztünk, ettünk is csigatálat, 
házi hamburgert sült krumplival, 
valamint fish and chipset. 
A sült krumplit nem a legfrissebb olajban sütötték, de az élvezhetőségen belül maradt, a hamburgerben a húspogácsa lehetett volna szaftosabb, a hal viszont friss volt, a csiga meg, nem meglepő módon, korrekt minőségű mirelitáru. Mindehhez udvarias, kiszolgálás és élvezhető háttérzene járul. 
Társaim a fótiak két slágersörét rendelték, én az árviszonyok miatt megelégedtem egy pohár Edelweiss-szal.
A kisebb hibák dacára jól éreztük magunkat a Repülő Puliban, ajánljuk másoknak is, főként persze sörrajongóknak.


A szöveg a Demokrata számára készült.
A Repülő Puliban 2014. augusztus 17.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése