2014. augusztus 26., kedd

Korzó étterem (Baja, Bartók Béla u. 2.)



Legutóbb Baján járva

szerettünk volna egy olyan új helyet megnézni, ami a központban van és kínál halászlevet valamint magyar halételeket. A Petőfi sziget halászcsárdáit már ismertük, akárcsak a Damjanich utcait, valamint a városszéli Potykát. Kiderült, hogy a Fő tér mögött elhelyezkedő Korzón kívül a város központjában mindenütt nemzetközi ételeket kínálnak, többnyire mediterrán és ál-mediterrán fogásokat.
Beültünk hát a Korzóba, ahol kedves kiszolgálás és barátságos beltér fogadott, a falon többek között képek a régi és jelenlegi Bajáról, térkép a történelmi Magyarország borvidékeiről valamint családi emlékként egy fénykép és képeslap az első világháborúból. 
A kínálat egyszerű, közismert magyar ételeket kínálnak mindenféle csavar nélkül.

Mi némi dilemmázás után a bajai halászlé és a pacalpörkölt mellett döntöttünk, amihez kovászos uborkát és kenyeret kértünk. A kenyér ipari volt, de friss, az uborka sajnos ecetes és nem kovászos,
a pacalpörkölt jó állagú és finom, megjelenésre lehetett volna szebb, pirosabb, 
a halászlé pedig közepes, élvezhető, túlfőtt hallal, amit külön tányéron kaptunk, mint erre szokás, 
a gyufatészta viszont a (szintén inkább téglás-barnás mint piros) lében érkezett. 
Az italválaszték szűk, de azért értékeltük, hogy nem valamelyik nagypincészet kommersz borait kínálják, hanem egy harmadik vonalbeli villányi kispincészetét, Maczkóékét.
A sör nagyipari volt, s azon belül sem a legjobb.
Átlagos, közepes hely a Korzó, ahol az ember nagyot nem csalódik. Búcsúzáskor megkérdeztük, hogy milyen harcsából készítik a harcsapörköltet, a válaszból azt raktuk össze, hogy halászott szürkeharcsából. No, lesz mit megkóstolni legközelebb.

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Korzó étteremben 2014. augusztus 18.-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése