2014. augusztus 1., péntek

Laci! Pecsenye? (Budapest, V. kerület, Sas u. 11.)



Van egy olyan jó szokásom, hogy egy pesti út előtt akár egy egész délutánon keresztül mérlegelem, hogy mely helyekre látogassunk el a rendelkezésre álló, szinte mindig szűk időben. A mérlegelés alapja a különböző források (Magyar Konyha, Gault Millau kalauz és honlap, saját felfedezések jártamban keltemben, amikor bemenni épp nincs idő, Dining Guide, Népszabadság TOP akárhány, gasztroblogok, ínyenc barátok tippjei stb.) alapján összeállított célpontlista. S persze az egyes helyek honlapja.
Akkor sem volt ez másként, amikor pár éve elmentünk egy vidám társasággal a Kézműves Ízek Vásárára, mert a Terra Hungaricara nem kaptunk már jegyet. S e kiruccanás alkalmat adott néhány izgalmas étterem meglátogatására is. Egyik fő célpontunk a Laci!Pecsenye? volt, melyre rákeresve egy meglepő honlapot leltem, meglepő választékkal, mely igen széles volt és rendkívül alacsony árfekvésű. Az nem jutott eszembe, hogy esetleg több hely is működik e néven.
Beülve a Laci!Pecsenyé?-be megrökönyödve nézem az étlapot, mely szűk volt és magasan árazott. Kérdem a pincért, hogy hol van az a sok olcsó étel, amit a neten olvastam előző nap. Barátaim azóta is ezen röhögnek, tudván ugyebár, hogy a jobb helyek – márpedig egyértelműen ide sorolandó a Laci!Pecsenye? is – nem dolgoznak széles választékkal és ami az árakat illeti, nem arról híresek, hogy a büféknek szeretnének aláígérni.
No de hamar túltettük magunkat ezen a kis féleértésen, bár nekem igen lassan esett a tantusz, hogy más hely honlapját nézegettem.
Választottunk néhány fogást, tempurázott libamájat,
marhahúslevest,
lencselevest,
borjútatárt,
kevert salátát,
házi savanyúságot.
Meg egy remek desszertet,
amiben nem ismerem fel sem a dobostortát, sem a francia krémest, márpedig ennyi szerepelt az étlapon. A kettőből nyilván a Dobos az esélyes.
A beltér megnyerően modern, a kiszolgálás kedves, udvarias, az árak a helyhez méltóak, az ételek minősége kiemelkedő volt, a tálalás pedig felettébb dizájnos.
Jó volt ott lenni. Ha Budapesten laknánk, biztos visszatérnénk. Talán így is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült, 2014. augusztus 1.-én.

A Laci!Pecsenyé?-ben 2012. november 17.-én voltunk. Azóta többszörös séfváltás volt, de a hírek szerint a hely tartja a színvonalát, a Gault Millau kalauz is 12 ponttal jutalmazta.

Érdemes egy pillantást vetni az étterem honlapjára is:  http://lacipecsenye.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése