2013. augusztus 29., csütörtök

Manna (Palota út 17)



A Mannának igen jó híre van szakmai körökben (is), így nem csoda, hogy nagy várakozással néztem elébe a rég tervezett látogatásnak. A Manna valóban jó hely. Lenyűgöző a kilátás a budai vár oldalából, az Alagút tetejéről, diszkrét élő jazz szól (egy csinos énekesnő produkciója gépi aláfestéssel), a kiszolgálás első osztályú, egyszerűen kifogástalan. A beltér barátságos, elegáns, az étlap rendkívül izgalmas. Rendeltünk előételnek Szent Jakab kagylót,
kecskesajtsalátát pirított libamájcsíkokkal, 
egyikünk pedig formabontó módon desszertet rendelt hideg előételnek, konkrétan diófelfújtat citromhabcsókban. 

Főételként lazac-steaket ettünk bearni mártással, spenótos rétessel 
és két féle olasz tésztát, 

desszertnek pedig csokimousse-t 
és Trüffel felfújtat.


A Mannában tudnak főzni. Hiba nem volt semmiben, amit kaptunk. (Legfeljebb a kecskesajtsalátát neveztem volna inkább úgy, hogy „libamáj salátaágyon kecskesajt-csíkokkal”, de ez tulajdonképpen a vendég javára való tévedés volt: a remekül elkészített libamáj mennyiségét aligha fogja kifogásolni bárki.) Ugyanakkor azt sem hallgathatom el, hogy számomra a katarzis elmaradt. Valami pluszt szerettem volna ízekben és tálalásban, valami váratlant, valami sodró erejűt. 
A Mannában egyébként nem követik a mai találási fő irányt és a teljes egyszerűségre törekednek, ez van, akinek tetszik, van akinek nem. Jómagam a találás rafinériáját nagyon sokra tartom és kifejezetten igénylem. Egy biztos: a fentiektől függetlenül a Manna a legjobb helyek közé tartozik.

Dorozsmai Endre

A Manna étteremben 2007. március 22.-én  jártunk,
a szöveget 2007 április 4.én küldtem el a Demokratának.

A Manna továbbra is a jobbak közé tartozik, bár nincs benne a sztárolt éttermek TOP50-ében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése