2024. március 2., szombat

FrissHALpiac (Budapest, Kondorosi út 3.)

 

Tíz éve már, hogy e rovatban a Big Fish első, Andrássy úti egységével foglalkoztam, ahol a fő attrakció a vendég által nyers formájában kiválasztott, majd rendelésére megsütött friss, jó minőségű tengeri hal. A modell remek, nem csoda, hogy más egységek is erre épültek rá, a magam részéről örvendenék, ha minden kerületben lenne egy, végig is járnám valamennyit, az bizonyos.

Ez persze csak egy vágyálom, de annyi biztos, hogy Újbudán ebben a rendszerben működik egy hangulatos, autentikus halbüfé, a frissHALpiac. 



Nem árt tudni, hogy bár sorompó várja a vendéget, be lehet hajtani, s mindig akad parkolóhely a bisztróként is működő halszaküzlet előtt. A pultban sorakoznak az ínyencségek: lazac, tonhal, kardhal, tengeri sügér, pisztráng, rák, kagyló s még sorolhatnám. Alkoholos italokat nem kínálnak, viszont a vizet ingyen teszik az asztalra.



Mi bébipolipot, tintahalat és aranydurbincsot kértünk, kifogástalanul hőkezelték az általunk kiválasztott darabokat, mellé wakamét (azaz algasalátát), nyers tengeri spárgát és kim chi-t rendeltünk, azok is ütötték a mércét. Tartanak egyébként köretként tabbouleh-t, csónakburgonyát, édeskrumplit, kevert salátát is.


A rendkívül kedves, szívélyes pultosról megtudtuk, hogy séfként is dolgozott, ő maga süti meg a halat, tegyük hozzá, hogy nagy rutinnal és szakértelemmel.

Ide nemcsak „visszamennénk”, feltételes módban. 

Ide vissza fogunk térni belátható időn belül.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése