2024. június 18., kedd

Három Nyulak (Törökbálint, Munkácsy Mihály u 34.)

 

Működött Aradon 2013 és 2018 között egy meghitt, autentikusan magyar atmoszférájú vendéglátó egység, a Tulipán, ahol nemcsak a tizenhárom aradi vértanú portréja képezte dekoráció részét, hanem a város 1914-es térképe is. Egyszerre volt könyvesbolt, kávézó, újságos, borozó és közösségi tér. A tulajdonos a „Könyv és bor” jelmondatot választotta mindennek megfelelően. Sajnos a helyi magyarság nem tudta fenntartani, így fél évtized után megszűnt.

Mi más juthatott volna eszembe, amikor betértem a hasonlóan szeretnivaló, Három Nyulak nevű törökbálinti kávézó-könyvesboltba, melynek mottója igen hasonló: „Könyv és kávé”, továbbá az is, hogy közösségi térként határozzák meg önmagukat. Miként a Tulipánban, itt is beazonosíthatunk további profilokat, hiszen tartanak kézműves söröket, cidereket a legjobb magyar műhelyből, az etyeki Budapréstől, szendvicseket, desszerteket, süteményeket, de még déli ebédmenüt is.




 A dizájn mesés, a legapróbb részletekig gonddal, szeretettel megtervezett. A honlapról megtudhatjuk, hogy a tulajdonosok évek óta gyűjtögették az antik bútorokat és tárgyakat, ami meg is látszik a beltéren, ennyire otthonos, maradásra ösztökélő helyet nagyon ritkán látni. Jó időben hasonlóan megejtő szépségű teraszt is működtetnek.

A kiszolgálás bűbájos, kedves, szívélyes, az árak értékarányosak.

Jómagam egy kávét kértem, valamint egy belga stílusú, a Fűtőház főzde által jegyzett sört, mint kettő kiváltónak bizonyult.



Reméljük, hogy a Három Nyulak nem jut a Tulipán sorsára és még sok évtizednyi sikeres működésnek néz elébe.

Dorozsmai Endre

 A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése