2024. február 15., csütörtök

Piac42 bisztró (Esztergom, Simor János utca 26.-32.)

 

A csúcséttermek világában erősödő trend, hogy nincs á la carte rendelési lehetőség, egy vagy több ételsorból választhatnak csak a vendégek. Vannak helyek, melyek eleve így indultak, mint a Salt, s vannak, melyek áttértek erre rendszerre, mint a Babel, a Mák vagy az esztergomi Michelin csillagos 42 étterem. Vélhető, hogy a vidéki lokációval függ össze a tulajdonos azon döntése, hogy nyitnak még egy egységet, mely a minőségből nem engedve elérhető áron kínál egyenként is összeválogatható fogásokat.

Az új hely a gyönyörűen felújított piac keretén belül működik. 




A beltér esztétikus, elegáns, ugyanakkor otthonos, nem feszengős. Az étel- és italválaszték rendkívül csábító. Sajnos reggeltájban még nem üzemel a konyha teljes gőzzel, így nem tudtam megkóstolni a halászlét, a sertésfület s a naan kenyérrel körített, tikka masalás, korianderes, füstön sült oldalast.


De nem sokat bánkódtam, a reggeli ajánlatban is több vonzó fogás kellette magát a lazacos bageltől a közelkeleti lecsóig. Némi hezitálás után cilbirt, azaz joghurtos, kapros, paprikás török tojást választottam (2200 ft), mely kifogástalannak bizonyult ízre, állagra egyaránt. 



Kértem egy tarhonya mousse-t is, mely kreatív, elvitelre is kínált izgalmas desszert (1700 ft).

Frissen préselt narancslevet ittam mindemellé (2 dl 1000 ft), s nem álltam meg, hogy ne vigyek haza egy Visegrádi IPA sört (1400 ft).

A kiszolgálás kedves, udvarias, az árak, mint látható, mérsékeltek, Budapest belvárosában magasabb egy átlagos reggeliző díjszabása.

Kiemelkedő élmény volt a Piac42, jó eséllyel még ebben az évben visszatérek az ebéd- és vacsoraidőben kínált választékba belekóstolni.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése