2023. június 19., hétfő

Black Sheep Retro (Debrecen, Diószegi út 3.)

 

 

Gyula vendéglátásának talán legizgalmasabb színfoltja a Black Sheep: speciality kávézó, prémium fagyizó, pizzázó, bisztró és cukrászda egy fedél alatt, de kínálnak kitűnő kézműves söröket, borokat és saját sütésű kiváló kovászos kenyeret is. 2020 végén, egy igen kemény időszakban nyitottak, de túlélték a „nagy lezárást”, mára a hely dübörög.

A cég gyökerei Debrecenig vezetnek, a Csapó utcában 2016 óta működik egy éppoly sokoldalú egységük. A mini-hálózat legkisebb, s egyben legfiatalabb tagja 2022-ben nyitott a Kálvinista Róma külvárosában.

Itt nincs akkora ételfelhozatal, mint a másik két testvéregységben, vannak viszont burgerek, wrapek, toastok, hot-dog és melegszendvics, s persze csúcskávé, melynek alapanyagát a minőség tekintetében a világ kávétermesztésének felső 1 százaléka adja. Ez áll legalábbis a honlapon, s aki kávézott már náluk, nem fog kételkedni. Maguk pörkölik a kávét a szomszédos épületben. 



 

Az idei év újdonsága, hogy saját fagylaltot árulnak, mely a korábbinál jobb minőségű, bár az sem tartozott a tucatkategóriába. Mangós-maracujás fagyit kóstoltam náluk legutóbb Gyulán, pazar volt ízre-állagra egyaránt. A Retroban is impozáns fagyispulttal várják a vendégeket. Jómagam egy kávéra ültem be hozzájuk a Debrecziner Gourmet fesztiválra igyekezve, mely hozta az elvárt, igen magas szintet.


A kiszolgálás kedves, közvetlen, az árak értékarányosak, a beltér hangulatos, teraszt is működtetnek. Úgy tűnik a Black Sheep Retro is megtalálta a közönségét, annak dacára, hogy a lokáció igencsak távol esik a belváros forgatagától.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése