2023. május 16., kedd

Bonvino Hotel . Wine . Spa borbárja - Badacsonytomaj, Park u. 22.


Badacsony ikonikus, több szakmai elismerést elnyert borhotelje, ahol a szoba árába bekalkulálnak több borkóstolót is. A betérő vendégek számára is nyitva álló borbárt ötletesen, jó ízléssel rendezték be, a borral kapcsolatos dizájnelemek – talajmintát idéző kavicsokból, venyigéből, borosüvegből kiképezett világítóeszköz, dugókkal teli üvegballon és vázák, elegáns borhűtő és borospolc – megnyerőek, egyedi hangulatot adnak.




A melegkonyha csak a szálloda vendégeinek áll rendelkezésére, a borozni betérők hideg borkorcsolyákat kérhetnek. Az általunk rendelt rillettes-n kívül kínálnak még helyi sajtokat pirított dióval és gyümölccsel, mangalica vegyes ízelítőt ropogós zöldségekkel, valamint sós mogyorót. Minden pohár bor vagy borkóstoló mellé egy házi snack-et ígérnek.



A hőkezelt koktélparadicsommal, magos mustárral, aszpik- és sárga kaliforniai paprika-kockákkal, illetve madársalátával esztétikusan tálalt kacsa-rillettes inkább pástétom volt, annak viszont kifejezetten finom. A mellé adott kenyér sajnos gyengécskének bizonyult. Ittunk egy pohár Kéknyelűt a Bakó pincétől, valamint egy deci szürkebarátot Takács György pincéjéből, mindkettőt kedvező áron mérték, az ételárak sem túlzóak. „A házi snack” földimogyoró volt, vélhetően azért házi, mert a ház részéről kaptuk.

Ottjártunk idején, 2022 nyarán a témát magabiztosan és elképesztő részletekbe menően uraló sommelier épp egy esti borbemutatóra készült, de nekünk is megvillantott egy keveset a hatalmas tudásából.

A borlap impozáns, közel száz, főként badacsonyi tételt kínálnak, többségüket decire kimérve, de tartanak néhány import, valamint más magyar borvidékről származó nedűt is, melyeket gondosan válogattak össze. A borokat különböző szempontok szerint csoportosították, hogy a laikus vendégek is könnyen kiigazodjanak közöttük. Külön címszó alá illesztették az ősi és ritka magyar fajtákat. Kínálnak három tételes borkóstolókat, „Őseink nyomában” címszó alatt a furminttal, bakatorral és kéknyelűvel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, utóbbinak, mint a Badacsony legjellegzetesebb hungarikumának szenteltek egy külön fajtakóstolót, „Rózsaszín világ” jeligére bemutatnak három rosét, míg a helyi desszertborok „Édes élet” mottóval kerülnek bemutatásra.

 Elérhetőségek:

Telefonszám: +36 87 532 210

Honlap: https://hotelbonvino.hu/

E-mail-cím: info@hotelbonvino.hu

 

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Borválaszték: 5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

 

A szöveg a karpatiaettermek.hu adatbázis számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése