2023. május 16., kedd

Hagyományos magyar ételek változó színvonalon, verhetetlen ár/érték arány: Nádas vendéglő, Jakabszállás


Tavalyelőtt nyáron egy kedves lakitelki jóbarátom javaslatára beültünk a Nádas vendéglőbe. A hely mellett több ízben is elautóztam, amikor az M5-ös irányából közelítettem meg Soltvadkertet, ahol ugyebár több pincénél is igen jó ár/érték arányában lehet bort vásárolni. A Nádas érdekes keveréke a csárdának és a menzának. Az ember a pultnál adja le a rendelését, majd elkészültekor kiabálják, hogy mi az, ami épp megvan. A teraszon is lehet hallani. 


A beltérben kitömött állatok képezik a dekoráció fő elemét.




Ettünk egy kis adag birkapörköltet (1560 ft), ami ízre nem volt rossz, de a hús a szétesés határán volt, a szaftja lehetett volna hagymásabb és sűrűbb rántott máj panírja hevenyészett, a köret gyengicsek. A lekváros palacsinta (300 ft/db), a máj (1100 ft) és a paradicsomsaláta átlagos. (2021-es árak.)




Nem lett belőle pötty a karpatiaettermek.hu oldalon, ahol az egész Kárpát medencéből merítve több, mint hétszáz étteremtesztem látható.

A minap a szintén jakabszállási Stefániában elköltött ebéd után gondoltam, betérek ismét, hogy megkóstoljam a pacalt is, elvégre ez az egyik kedvenc alapanyagom, kifejezetten vadászom a jó pacalt, legyen az kínai, olasz vagy magyar. Jól voltam már lakva, így csomagolva kértem az ételt.

Néztem az árlapot, mondom, jó lenne azért egy zúzapörköltet is hazavinni 1950 forintért, ugyanannyiba került ez is, mint a pacal. Napi ajánlatban volt rántott spárga is, őszintén szólva csábított, de a rántott cuccokat rögtön meg kell enni, azt nem célszerű csomagolni. Úgyhogy arról lemondtam, de kértem viszont szintén 1950 forintért egy spárgapörköltet galuskával. Külön felhívnám a figyelmet a többször is felhasználható, mindössze 150 forintba kerülő műanyagdobozokra.

Lássuk egyenként a fogásokat!

A zúzapörkölt kifejezetten ízletes volt, a szaft lehetett volna sűrűbb, de így, ahogy volt a jobbak közé sorolnám.

A spárgapörkölt ízre nem volt rossz, de a spárga szinte teljesen szétfőtt benne. A galuska viszont kifogástalan volt, házias, jó ízű.

A pacalt, ha nem nevezik pörköltnek felsőkategóriásnak mondanám. Jó állag, jó íz, hatalmas mennyiség. 550 gramm a kis adag, szinte hihetetlen. 


Szaftja nem pörköltes jellegű, nem tudni hagymát tettek-e bele egyáltalán. De ismétlem, egytálételnek kiváló, hát még ha az ember otthon gazdagítja valamivel, mint az a fotón is látható. 


Ha közelebb laknék, idejárnék pacallért, egy kis adaggal két ember jóllakik.

Egyszóval nem hibátlan a Nádas, de ár/érték arányban verhetetlen.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése