2022. január 10., hétfő

Bagatell Next (Kiskőrös, Petőfi Sándor út 8.)

Petőfi Sándor szülővárosának, Kiskőrösnek a vendéglátását fősodratú egységek uralták mindeddig. A nemrégiben viszont megnyitotta kapuit a Bagatell Next nevű étterem, ahol a dekorációtól, az étkészleten, a kiszolgáláson, az étel- és italválasztékig minden arról szól, hogy igyekeznek minőséget kínálni, szakítani a veneszi sablonokkal, ragaszkodnak ugyanakkor a magyar kulináris gyökerekhez.


Kínálnak többek között sárgaborsókrémlevest főtt borjúnyelvvel, hosszú borsos kacsamellet káposztás csuszával, dödöllével, bors-borsószósszal, tőkegombás báránypaprikást brindzás nudlival, répatortát mogyorókrémmel, csokoládéval és marcipánszósszal.

Fogadófalatként mascarpone-s sütőtökkrémet kapunk átlagos friss kenyérrel. Mint megtudtuk, székely kenyeret szoktak adni, de aznap késett a szállítmány. 


A marhahúsleves tojáskocsonyával, maceszgombóccal jó ízű, egy árnyalattal sósabb az optimálisnál, a gombóc is lehetne könnyedebb, de összességében igényes, élvezhető fogás ez. 


A 62 fokos majorannás libamáj esetében nem említi az étlap, hogy hízott libamájról van-e szó, de azért, ha már a hőmérsékletet is fontosnak tartották rögzíteni, inkább erre számít az ember. Az egyébként jó ízű pástétom színe arról árulkodik, hogy pecsenyeliba mája is került bele. 


A mangalicasonkás rolád szépen tálalt, jó ízű, a spenótos krumplipüré állaga még finomítható. 


Az almás kókuszroll, madártejjel, eperhabbal kifogástalan, nagyjából azt mutatja, hogy mire képes a konyha csúcsformában.


Ha egyetlen jelzővel kellene illessem a Bagatell Nextet, akkor az „ígéretes” lenne az. Részletesebben pedig leszögezhető, hogy jó úton indultak el és máris a város legjobb éttermének mondhatják magukat.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése