2021. július 29., csütörtök

Plebs söröző és pizzéria (Szeged, Oskola utca 25.)

 

Szegeden a kétezertízes évek közepén stabilizálódni látszott a minőségi sörökre összpontosító helyek palettája. Az úttörő Sörök háza s a Malátabár után nyitott a Kapca, a Cirmi, majd a Napfény műterem.  Öt év kellett ahhoz, hogy egy bátor csapat rá merjen csatlakozni a témára, ráadásul a vírusjárvány elleni védekezés időszakában, 2020 decemberében, midőn még azt sem lehetett tudni, mennyi idő kell még elteljen ahhoz, hogy a vendéglátóhelyek beltérben is ki tudják szolgálni a klienseinket.

A hivatalos nevén „Plebs Craft and Crust” a rendkívül népszerű Duna gyros és a „Sugar and candy” nevű kiemelkedő cukrászda között nyitotta meg kapuit az Oskola utcában, mely vetekedhet az utcahosszra vetítve legtöbb vendéglátóipari egységet integráló szegedi közterület címéért.


A beltér hangulatos, a sörkínálat impozáns. Erényük, hogy számos olyan különleges külföldi sört kínálnak, mellyel másutt nem lehet találkozni, végignézve a választékot úgy tűnik, hogy igazi sörínyencek állnak a hely mögött.




A kiszolgálás kedves közvetlen, az árak nem alacsonyak, de értékarányosak.

Mi az osztrolenkai Hopito nevű főzdétől ittunk egy pohár „Check my Flow” nevű főzetet, valamint a leborki (azaz szintén lengyel) Alebrowartól a Trident Experimentalt kóstoltuk meg. Mindkettő a New England India Pale Ale stílusban készült (NE IPA). Aki enni is szeretne, válogathat a nápolyi stílusban készült pizzák között, mi egy Margherita mellett döntöttünk, amivel meg voltunk elégedve, mind a tészta, mind a feltétek megfeleltek (nem alacsony) elvárásainknak.


Kétség nem férhet hozzá, hogy ide vissza fogunk járni.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése