2021. május 11., kedd

112 coffee house

 


Csíkszereda, Gál Sándor utca 8.

Honlap: https://www.facebook.com/112coffeehouseciuc/

 

 

Csíkszeredában vírusverte időkben nyitotta meg kapuit a magyar Főkonzulátussal szemben a város legigényesebb vendéglátó egysége, mely több szempontból is merőben újat hoz a megyeközpontba és környékére. Ez az első valódi csúcskávézó, egy marosvásárhelyi kávépörkölő cég második egysége, melyre napok alatt rátalált a minőségre kiéhezett közönség.


A pazar kávé mellett tartanak minőségi teákat, töményitalkülönlegességeket, koktélokat, prémium üdítőket, házi szörpöt, limonádékat, néhány csúcsminőségű sört, valamint magyar, olasz és erdélyi borokat. Eddig is lehetett – legalábbis az utóbbi évtizedben - több vendéglőben, sörözőben kiváló minőségű magyar borokat kapni, hála elsősorban a Vinkli borszaküzletnek, de prémium minőségű „kraft” söröket eddig sehol nem lehetett inni. A Csíkszentsimoni Manufaktúra korrekt főzeteit többfelé is kínálják, melyek remek alapsörök, a mindennapok italai. Ha valaki egy New England India Pale Ale-t ivott volna, eddig legfeljebb otthon tehette meg, ha vásárolt a Merkúrban a pesti Horizont főzdétől egy Hazy Queent.


Ráadásul itt a látványkonyhában készülő ételek is figyelemre méltóak. A házi brióson tépett sertéshússal, salátával és hollandi mártással tálalt buggyantott tojás kiváló reggelinek bizonyult. Az étlap szerint erdei gombaraguval kínált juhtúrós polenta is megelégedésünkre szolgált volna, de a gomba 100% csiperke volt. Jeleztem a problémát, elnézést kértek, s a tétel nem került a számlára. A tálalás esztétikus, helyhez illő, a kompozíciót répaszalagokkal, madársalátával, rukkolával és puffasztott rizs-csíkokkal szórták meg.



Összességében kiemelkedő, az egész régióban párját ritkító élmény volt az 112, nagy jövőt jósolunk nekik.

 

Dorozsmai Endre

 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése