2021. március 3., szerda

Casa Antinori

Temesvár, Aradi út (románul Calea Aradului) 14A

Telefonszám: + 40 256 242 233

Honlap: https://www.facebook.com/CasaAntinori/

E-mail-cím: casa.antinori@mail.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 12.00 – 23.30

Szombat, vasárnap: 12.00 – 23.30

 

 

A Casa Antinori elnevezésű, rendkívül hangulatos olasz étterem Temesvár legnagyobb és legszínvonalasabb üzletközpontjának tőszomszédságában működik. Minden falat nyers tégla borít, valamint vörös réz, kívül, belül, ügyesen használják a borosüvegeket dekorációképpen. A fatüzelésű pizzakemence a vendégtérben van, ha akarjuk, közelről figyelhetjük a pizzaiolo munkáját. A Gault Millau kalauz legutóbbi kiadása 11 ponttal jutalmazta az étterem teljesítményét.




Az étlap az olasz konyha klasszikusainak meglepően széles választékát kínálja, haltatárokat, kagylót, sült tintahalat, vargányás burrata „straciatellát”, padlizsántortát, pizzákat és helyben gyúrt tésztákat, sokféle húst és halat többnyire sütve, a minőségi érlelt steakektől a bárányon, kacsán, pisztrángon, lazacon át a vörös tonhalig.

Az árak magasak, de nem megfizethetetlenek, lehet ésszerűen, az átlagos zsebnek megfelelően is rendelni. Az előételek ára átszámolva 2800 és 5500, pizzák zöméé 1600 és 3000, pasta-ké 2000 és 4000, csirke- és sertésételek zöméé köret nélkül 2000 és 3000, halaké többnyire 4000 és 5000, desszerteké 1400 és 2000 forint között mozog.

Rendeltünk marhatatárt mustárfagylalttal, az ízesítést jól eltalálták, a húst nem darálták tönkre, a kapribogyós karakter kifejezetten jó volt. Értékeltük a mustárfagylalt ötletét. A pizzák tésztája kitűnő volt, vékonyra nyújtották, hirtelen, nagy hő mellett sütötték. A Margarita sajnos szimplista megoldás mentén készült, tehát nem volt rajta szépen olvadó mozzarella, friss bazsalikom és paradicsomkarika, hanem csak szósz és az átlagostól nem sokban különböző pizzasajt. A Diavola és a feltét nélküli pizza stílusában készült focaccia kifogástalannak bizonyult. A tenger gyümölcseiből készült vegyes tálon a Szent Jakab kagylók miniatűrök voltak, nem is láttunk még hasonlót, az avokádós rákot koktélszósszal tálalták, nem volt rossz, ahogy a fekete kagyló meg a tenger gyümölcseiből készült saláta sem. Kértünk hozzá kemencés krumplit, ami jó állagú és kellemesen füstös ízű volt, továbbá roston sült zöldségeket, amihez szép vékonyra vágták a padlizsánt és cukkinit, mint Olaszországban. A pohárban felszolgált tiramisu édesebb volt az optimálisnál, állagra sem adta a mascarpone jellegzetes élményét, de nevét nem tekintve nem volt egy rossz zárás.




A borlap impozáns, erdélyi, Kárpátokon túli és olasz tételeket kínálnak elsősorban, jellemzően palackra, kimérve néhány csak tételt poharaznak. A sörök nagyipariak, a tömények között akad több kiemelkedő tétel.  

 

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése