2020. november 7., szombat

Pampetrics borkereskedés (Keszthely, Kossuth Lajos utca 18.)

 

A borszerető kulináris kalandozók számára a legizgalmasabb helyek közé tartoznak a borbárként is működő szaküzletek, ahol bármelyik bor leemelhető a polcról és helyben elfogyasztható. A választék itt eleve adott és szinte kizárt, hogy ne találjunk olyan tételeket, melyekkel szélesíthetjük boros horizontunkat.


A Pampetrics borkereskedés Keszthely szívében működik ezek közé tartozik. A beltér nem nagy, de négyen jól el tudtunk helyezkedni az asztal mellett. A beltér megnyerő, ízléses, otthonos, faltól falig borospolcok, két boroshordó is helyet, illetve funkciót kapott, nemcsak szépek, de praktikus asztal-helyettesítők.



Első ízben még a járvány előtt voltunk itt, akkor húszféle bort mértek ki decire vagy fél decire, korrekt áron. Ha palackot bontanánk, a dugópénz 1800 forint. Idén ősszel már csak egy-két bor volt nyitva, de azokból térítésmentesen is lehetett kóstolni.

Mindkét alkalommal Pampetrics Milán szolgált ki bennünket, aki testvérével, Áronnal látja el az eladói feladatokat, az üzletvezető Keglovics Katalin, az édesanyjuk, Vele eddig nem volt szerencsénk találkozni. Milán megnyerő modorú, közvetlen és kommunikatív, jól ismeri a magyar piacot, s persze a saját, igen komoly választékát, élvezet Vele eszmét cserélni a magyar borok csodálatos világáról. Látnivaló, hogy a borok nagy részét közvetlenül a termelőktől gyűjtik be az ország legtávolabbi szegletéből is.

A Kossuth utcai mellett van még egy üzletük Keszthelyen, a Rezi utcában, ahol, mint megtudtuk, több, mint ezerféle bor közül lehet választani.

Alighanem országos nóvum, hogy a borozó rendkívül hangulatos és igényes belső terasza kiegészült egy ingyenesen használható pétanque pályával. 


Ha Keszthelyre vet a sors, biztosan betérünk ismét, s ezt ajánljuk más borrajongóknak is.

 

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése