2020. szeptember 1., kedd

Szó, ami szó – G & D kézműves cukrászda, pékség és bisztró (Balatonkenese, Óvóda utca 2.)



Ritka eset, hogy az ember egy sajtóhír alapján biztosra mehet. De ha arról értesülünk, hogy nyílt a Balaton északi partján egy hely, melyet egy tehetséges és sikeres, több országtortát jegyző fiatal cukrász, Szó Gellért, a testvére Dániel, aki a pék műfaj egyik bajnoka, valamint a legjobb magyar séfek egyike, Cettner Attila működtet, nos, ebben az esetben kétségünk nem lehet, hogy ott marandó élmény leülni.
Nem is csalódtunk.
A beltér kialakítása méltó a hely gasztronómiai színvonalához, a szemgyönyörködtető kerthelység nemkülönben, a háttérzenét is kitűnően választották meg, a kiszolgálás kifogástalan, az árak pedig értékarányosak.

A választék impozáns, legyen szó a pultban sorakozó dizájnos süteményekről, melyek jellemzően a hagyomány és evolúció érték-kettősének jegyében születtek, a kitűnő hidegkonyhai termékekről vagy a péksüteményekről. A hangulatos kerthelységben fagyipult is van. Az italfront sem gyenge.
Megkóstoltam a címére méltó bajnok-Croissant-t, vettem egy rozskenyeret, ami otthon hamar elfogyott, valamint egy kacsamájjal készült sütit, amihez ropogós héjú, jó ízű, helyben készült bagett-szeleteket kaptam. Kiváló volt ez is. 
Nem könnyű itt választani, kóstolásra csábított a lime-al, római köménnyel és olajbogyóval ízesített padlizsánkrém és a kacsamájmousse is. Ebben az egységben minden a minőségről szól, lényegében behunyt szemmel, találomra is lehet választani, aki nyitott az új ízharmóniákra, izgalmas állagjátékokra, biztos nem jár rosszul.
Szó, ami szó, ez az északi part egyik legjobb gasztro-célpontja.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése