A Csongrádi Levendula Farm a város határában,
a 451-es út mentén működik, a levendula-ültetvény mellett gyönyörűen
berendezett, levendula tartalmú kézműves termékekre szakosodott kis bolt
valamint egy átlag feletti, rendkívül hangulatos étterem is helyett kapott. Külön említésre méltó a kellően alacsony hangerőre beállított diszkrét, kellemes jazz-blues háttérzene.
valamint egy átlag feletti, rendkívül hangulatos étterem is helyett kapott. Külön említésre méltó a kellően alacsony hangerőre beállított diszkrét, kellemes jazz-blues háttérzene.
A korrekt, de nem eltúlzott választékot
kínáló étlap a magyar konyha közkedvelt fogásaira támaszkodik: tanyasi
tyúkleves, babgulyás, halászlé, fatányéros, ropogós csülök, harcsapaprikás,
marhalábszárpörkölt. A desszertfront nemzetközi, amit kóstolás után nem
bántunk, a sütemények alapelemeit egy csúcscukrászdából hozatják, helyben a
tálalással foglalkoznak csak.
Az árak értékarányosak, a kiszolgálás kedves,
udvarias.
Rendeltem rántott harcsát, ami finom volt, a
hozzá adott saláta ügyesen dresszingelt, igényes hozzávalókból készült, a petrezselymes
krumpli is jó volt.
Kértem még egy „belga csokoládétrilógia erdei gyümölccsel” elnevezésű desszertet, mely nemcsak szemgyönyörködtető volt, de magas minőségű alapanyagból készült, az egyes csokirétegek íze, a ganache és a mousse közötti könnyed állaga egyaránt fenséges volt.
Hazavitelre kértem egy adag pacalpörköltet is, ez sem volt rossz, ismét a kifogástalan állagot kell megdicsérjem, de azt sem hallgatnám el, hogy lehetett volna több és szebb színű fűszerpaprikát valamint a szaft sűrűsége érdekében több hagymát használni hozzá.
Kértem még egy „belga csokoládétrilógia erdei gyümölccsel” elnevezésű desszertet, mely nemcsak szemgyönyörködtető volt, de magas minőségű alapanyagból készült, az egyes csokirétegek íze, a ganache és a mousse közötti könnyed állaga egyaránt fenséges volt.
Hazavitelre kértem egy adag pacalpörköltet is, ez sem volt rossz, ismét a kifogástalan állagot kell megdicsérjem, de azt sem hallgatnám el, hogy lehetett volna több és szebb színű fűszerpaprikát valamint a szaft sűrűsége érdekében több hagymát használni hozzá.
Összességében e kis kritikai megjegyzéssel
együtt kifejezetten jó élményem volt a Vándortanya, jó szívvel ajánlom másoknak
is.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése