2020. július 30., csütörtök

Vándor tanya (Csongrád, Tanya 909/A)




A Csongrádi Levendula Farm a város határában, a 451-es út mentén működik, a levendula-ültetvény mellett gyönyörűen berendezett, levendula tartalmú kézműves termékekre szakosodott kis bolt 


valamint egy átlag feletti, rendkívül hangulatos étterem is helyett kapott. Külön említésre méltó a kellően alacsony hangerőre beállított diszkrét, kellemes jazz-blues háttérzene.
A korrekt, de nem eltúlzott választékot kínáló étlap a magyar konyha közkedvelt fogásaira támaszkodik: tanyasi tyúkleves, babgulyás, halászlé, fatányéros, ropogós csülök, harcsapaprikás, marhalábszárpörkölt. A desszertfront nemzetközi, amit kóstolás után nem bántunk, a sütemények alapelemeit egy csúcscukrászdából hozatják, helyben a tálalással foglalkoznak csak.
Az árak értékarányosak, a kiszolgálás kedves, udvarias.
Rendeltem rántott harcsát, ami finom volt, a hozzá adott saláta ügyesen dresszingelt, igényes hozzávalókból készült, a petrezselymes krumpli is jó volt. 
Kértem még egy „belga csokoládétrilógia erdei gyümölccsel” elnevezésű desszertet, mely nemcsak szemgyönyörködtető volt, de magas minőségű alapanyagból készült, az egyes csokirétegek íze, a ganache és a mousse közötti könnyed állaga egyaránt fenséges volt. 
Hazavitelre kértem egy adag pacalpörköltet is, ez sem volt rossz, ismét a kifogástalan állagot kell megdicsérjem, de azt sem hallgatnám el, hogy lehetett volna több és szebb színű fűszerpaprikát valamint a szaft sűrűsége érdekében több hagymát használni hozzá.
Összességében e kis kritikai megjegyzéssel együtt kifejezetten jó élményem volt a Vándortanya, jó szívvel ajánlom másoknak is.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése