2020. március 10., kedd

Hegyköz-Ér panzió és étterem (Hegyközszentmiklós, 123-as szám)



Két partiumi kistájegység, az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, Székelyhídtól kevesebb, mint tíz kilométerre, Hegyközszentmiklóson a termál strand mellett működik a református egyház tulajdonában levő Hegyköz-Ér panzió és étterem.
A beltér, a dekoráció szívet melengető, a kiszolgálás családias, kedves, segítőkész.


A nem egészen ezer fős község elsöprő többsége ma is magyar, az étteremben is főként magyar szó hallatszik, s ha mégsem, akkor az a vonzáskörzetben élő románságnak köszönhető, akiknek egy részét ide vonzzák a jó magyar ízek.
Az összefogott, lényegre törő étlap ugyanis a hagyományos magyar fogásokra épít (csirkepaprikás, sertés pörkölt, túrós csusza), a palettát színesíti néhány népszerű nemzetközi (pl. csípős csirkeszárnyak) vagy lassacskán nemzetközivé lett étel (pl. pizza, pasta). Az árak rendkívül kedvezőek, a húsételek köret nélkül számolt ára 800 és 1000 forintnak megfelelő lej között mozog, a tisztes adag tartalmas levesek (gulyásleves, babgulyás, pacalleves) hasonlóképpen, a desszertek 500 és 700 forint között.
Jómagam halászlevet ettem, ami tiszai stílusú volt, a lé ízletes, selymes, az irdalt pontyot frissen főzték bele. 
Halat hallal jeligére a második fogásom is ponty volt, ezúttal rántva (ezt is irdalták, nagyon helyesen, hogy ne legyen gond a szálkákkal), 
majd egy gesztenyepürével zártam a remek, kiadós vacsorát. 
Társaim, akik cigánypecsenyét, 
pizzát, 
rántott húst, illetve sajtot, valamint töltött káposztát kértek, 
szintén meg voltak elégedve a maguk választásával.
Kiváló élmény volt az Hegyköz-Ér panzió étterme, jó szívvel ajánlom másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése