2020. február 25., kedd

Művészbejáró (Debrecen, Kossuth utca 8.)


  
A Művészbejáró nevű vendéglátóipari egységre egy étteremértékelő világhálós portálon akadtam rá, ahol 56 értékelésből 56 volt 5 pontos, amivel ritkán találkozni, emellett pedig a vendégek által feltöltött ételfotók is nagyon meggyőzőek voltak. A tálalástechnikából meg lehet ítélni, ha egy helyen profik dolgoznak. Első debreceni utunk alkalmával ez volt a legfőbb kulináris célpontunk.
Az étlap izgalommal teli, nem volt könnyű választani. A paletta kellően széles az alapanyagok tekintetében (kínálnak többek között mangalicát, marhanyakat, Rib Eye-t, T-Bone-t, bélszínt, kacsamájat, bárányt, pisztrángot), de egyben elég szűk ahhoz, hogy minden frissen készülhessen.

Kezdetnek csúcsminőségű, helyben készült kovászos kenyeret kaptunk szarvasgombás vaj kíséretében, majd séfüdvözletként marhatatárt házi tortillachipsszel és marinált hagymával. Pazar indítás.


A szarvasgombás zeller-velouté kifogástalan volt, a szépen elrendezett jó ízű és jó állagú betétre a vendég előtt öntötték a levest, mint jobb helyeken általában.
Főételünk sült kecskesajt volt tagliatelle-vel és gombákkal, 
desszertünk tokaji mousse. 
Ismét csak gyönyörű tálalás, ízletes ételek.
Ezen a helyen minden együtt van, ami kell: jól megtervezett beltér, 
kiváló kiszolgálás, tehetséges konyhafőnök, igényes itallap és megfizethető, érték-arányos árak. A remekül kommunikáló felszolgálótól megtudjuk, hogy a séf az Ikonban dolgozott korábban. Így már érthető…
Ez a hely az ínyenceket igyekszik kiszolgálni, akik a művészi kulináris élményt, a kreativitást, a vibrációt keresik az étteremben és nem feltétlenül akarják degeszre enni magukat. Bár három fogással s az ajándékfalatokkal jól is lehet lakni. El sem mentünk, de már tervezgettük a következő látogatást abban a jóleső tudatban, hogy Debrecennek az Ikonnal együtt már két „fine dining” étterme van, melyek nemzetközi szinten is a felső kategóriába tartoznak.

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése