2020. február 3., hétfő

St. Petrus Vini (Komáromszentpéter, 1822 szám.)




A St. Petrus Vini egy magyar kézben levő mintaborászat impozáns étterme. A pincészetet és panziót is magában foglaló épületkomplexum egy domboldalra épült, ahonnan szemet gyönyörködtető a kilátás. Az épület mellett karám, benne szürkemarhák. A beltér nagypolgári, a berendezés hangulatos, elegáns.

A konyha a magyar és nemzetközi gasztronómia fogásaira alapoz. Az étlap dicséretesen átgondolt, nem túl széles, de tisztes választékot kínál, igényes alapanyagokat felsorakoztatva.
Az árak a színvonalhoz képest kifejezetten barátinak mondhatóak.
Előételképpen „baby gem” (kisméretű római saláta) salátát kértünk, amit chilis fürjtojással, szárított paradicsommal kevertek össze, szardellás dresszinggel és parmezánnal ízesítettek, sült zöldségchipsszel díszítettek. Szépen tálalt, ízletes salátát kaptunk. 
A halászlé homogén, jó ízű volt, benne a filézett ponty és fogas jó tartású. 
Főételünk leírása az étlapon: „rózsaszínre sütött, szójamártásban, chilis narancslében pácolt kacsamell petrezselyempürével, resztelt szárzellerrel és pörkölt földimogyoróval tálalva”. Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: jó koncepció, remekül elkészítve, végre egy meggyőző, komplex, ízletes hústányér. 
A „sült sajttorta, narancshéjjal és kardamómmal ízesítve, málnás mentás öntettel” az absztrakt festészet szellemében tálalt korrekt desszertnek bizonyult.
A kiszolgálás kiváló. Pincérünk motivált, lelkes, udvarias, tartásos, kommunikatív. A borlap a saját borok mellett más, nem kis részben magyar pincészetek nedűit is tartalmazza.
Kiemelkedően jó, maradandó élményünk volt a St. Petrus Vini, visszavágyunk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése