2020. január 31., péntek

Dali étterem (Párkány, Fő utca 65, telefonszám: + 421 902 621 718)




A nemrégiben nyitott párkányi Dali étterem a város központjában működik. A falakon Dali arckép és reprodukciók. 
Ügyesen használják a boros üvegeket dekorációs tárgyakként. A pulton szép kiállítású meghívó az „52. Reprezentatív Magyar Bálra”, mint megtudjuk, a tulajdonos a szervezők közé tartozik.
Az étterem névadása és beltere nem függ össze a konyha kínálatával. Az étlapon a magyar és szlovák konyha népszerű ételei sorakoznak néhány nemzetközi és erdélyi fogással kiegészítve.
Előételnek sült kacsamájat kértünk sült almával. A baráti áron kínált kis adag máj finom volt, retro stílusban tálalták. 
A csülkös pacal leveses jellegű, karakteresen majorannás, jó ízű. Kenyeret kínálnak hozzá, mint Szeged környékén. 
Egy félreértés folytán kétféle sztrapacskát/galuskát kapunk, savanyú káposztás, szalonnás, tejfölös sztrapacskát és  kolbászos, szalonnás, hagymás, sajtos „Kocsis galuskát”. Mindkettő ízletes, bár a kolbászt kissé túlpirították. 

Az étkezésünk gyenge pontja a túrógombóc, amibe túró nagyon kevés került, de még ezzel együtt sem kellett volna annyira kemény, lényegében élvezhetetlen legyen.
A kiszolgálás szívélyes és mosolygós, az ifjú hölgyből árad a természetes, belülről jövő kedvesség.  Szakszerűsége még fejleszthető, de ez nem baj, pályájának elején áll.
A borválaszték szerény, de igényes: magyar borok a Duna mindkét oldaláról, három kimért és nyolc palackos tétel, közöttük olyan sztárborászatok is feltűnnek, mint a Pannonhalmi Apátság Pincészet vagy a Thummerer pince.
A kisebb-nagyobb hibák dacára kifejezetten jól éreztük magunkat a Dali étteremben, szívesen betérnénk máskor is, megkóstolni például a grillezett zöldségekkel és sütőtökpürével kínált fogasfilét.

Dorozsmai Endre



A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése