2019. szeptember 23., hétfő

Melody pizzéria (Nagyszalonta, Nagyváradi út, 2. szám)




Nagyszalonta, Arany János szülővárosa ma is magyar többségű, 17.000 lelket számláló település, ahol több színvonalas vendéglátóipari egység is működik: speciality kávézó (Múzeum), remek kézműves burgerező (Tabu), nevében is Kézműves cukrászda, mely a gyulai híres-neves egységnek a leányvállalata, olasz fagyizó, csárda (Ancora), étterem (Slavia) és pizzázók. Utóbbiak egyike a hangulatos, tágas Melody, a város szívében, a Csonka-Toronnyal szemben. Pácolt fa, pubokra emlékeztető dekoráció teszi otthonossá a belteret.

Pincérünk nem tud magyarul, de lelkesedése nem csökken attól, hogy magyarul üdvözlöm. Segítőkész, gyors, udvarias.
A konyha nem vállal sokat, de azt teljesíti. Remek, vékony tésztájú pizzát sütnek, tartanak salátákat, néhány egyszerűbb főételt és három desszertet. Az árak barátságosak, így a helyet sosem látni üresen.
Prosciutto Crudo-s pizzát kértem és csokilávát. Pincérem elnézést kérve jött vissza kisvártatva, hogy elfogyott a nyers sonka, de már el is mentek beszerezni, ha nem akarom megvárni, míg visszaér a kollega, akkor egy hasonló felvágottat, speck-et tenne a pizzaiolo a pizzára. Beleegyeztem. Ízletes pizzát kaptam, amihez felesleges volt kihozni a kommersz, gyengécske minőségű Tomi ketchupot. 

A „LavaCake” kifogástalan volt, ízre, állagra, esztétikára egyaránt. Jó minőségű, készen vásárolt fagyival és hasonlóan jó áfonyalekvárral tálalták.
Kellemes meglepetés volt a Melody, évekkel ezelőtt már megálltam egyszer itt enni, most jobban teljesített a hely. Ajánlom másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése