2019. március 20., szerda

Bölcső Bar and Food 2.0 (Budapest, Zenta u 3.)



Buda nincs annyira jól ellátva kézműves sörözőkkel, mint Pest, viszont ha a XI. kerületet nézzük, akkor ott azért jó a helyzet e tekintetből.  A KEG Sörművház országos szinten kiemelkedő hely, de színvonalas a B8, a Lustamacska, a Clock s persze a nemrégiben székhelyet változtatott Bölcső. Az eredeti helyszínen hasonló profillal működik tovább egy gasztrokocsma (Lülü’Z gastro pub), mely a belga sörökre összpontosít.
A Bölcső a hajdani Kisrablóban talált új otthonra, ugyanazzal a filozófiával: igényes, kreatív sörkorcsolyák és kiemelkedően jó sörök, melyek jó képet adnak a magyar csúcsfőzdék aktuális  törekevéseiről. Az igen széles palackos választék mellett 16 csapon mérik a jobbnál jobb kraft söröket. Az étlap szűk, de változatos, nem könnyű választani. Tartanak véres hurkás rétest porter mártással, cassoulet-t, barna sörös marhapofát s még sorolhatnám.
A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos.

Rendeltünk egy rákburgert (benne a rákon kívül wasabis majonéz, pok choi és kimchi), ami kitűnő volt, továbbá egy klasszikust, Távoli Galaxist valamint White Space-t a Rothbeertől, mert akadt a társaságban, aki ezeket még nem kóstolta, továbbá Frooth Hoperatort a Mad Scientisttől, valamint Kadarkát a Monyótól. Van, aki a sör-bor hibridben fantáziát lát, e műfajban a Monyóé a főszerep. 

A szóban forgó sört Márkvárt János szekszárdi bortermelő százéves, karós művelésű kadarkájának a törkölyével erjesztették együtt, az eredmény a savanyú söröknek egy különleges, egyedi darabja lett.
A Bölcső igen hamar megtalálta az új helyen is közönségét, a hatalmas beltér ellenére alig kaptunk helyet. Megyünk még.

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése