A kézműves, igényes hamburgerkultúra
lassan megveti Szegeden is a lábát. Öt éve még egy kalauzba bekerült egy
botrányos, marhahúspogácsa helyett kinyomozhatatlan eredetű mirelit húspépet
kínáló egység a legjobb street food helyek közé, ma ilyesmi aligha fordulhatna
elő.
Külön örvendetes, hogy országos szinten
a kézműves burger többnyire maga után húzza a kézműves sört is, ez Budapesten általánosnak
mondható. De a zseniális szegedi Kapca
is már évekkel ezelőtt, a nyitástól, a legjobb kraft sörök lelőhelye volt, így
nem lepett meg, hogy a másfél éve nyitott Móresben is kínálnak kézműves
söröket, méghozzá baráti áron. A Szentandrás serfőzde nedűit tartják (Bandi bá,
Nyúlon túl, Ogre), egységesen 640 forintos áron.
Nagyon tetszett a hangulatos, kicsit
a pubokra hajazó háromszintű beltér, a falakon archív fotók, régi balekit-lemezek
borítói, a polcokon üres italosüvegek.
Értékeltük a készséges, udvarias
és kedves kiszolgálást is.
Az étlap néhány előétel (pl.
padlizsánkrém, humusz), leves és nemzetiközinek mondható pub-food (BBQ csirke
és sertésborda, rántott camembert, makaróni) mellett főként burgereket és
pastaramikat kínál, mi ezek közül választottunk egyet-egyet a tapenade előétel
után.
Nagyon értékeltük, hogy kihoztak
az egyébként belevalókkal tisztesen ellátott burgerhez három szószt is, egy házi
készítésűnek tűnő mustárt (azért gondolom helyben készültnek, mert amikor magam
is próbálkoztam a műfajjal, hasonló volt az eredmény), ugyancsak házinak ható
bbq-szószt és egy majonéz alapú mártást.
Remek volt a főtt, majd sült újkrumpli
és a buci is. A pastrami húsa szaftos és ízletes volt,
a burgerben a húspogácsa
sajnos nem, az bizony kiszáradt, ezen még kell kísérletezni.
Összességében jó hely a Móres,
vélhetően betérünk még.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése