A Hajós utcában közel egy éve
működő Sophie nevű étteremről nem esik annyi szó a gasztro-rajongók világában,
mint amennyit megérdemelne. Nem sokkal nyitás után voltam itt először,
másodmagammal, sajnos már jóllakva, így kapacitásunkból csak egy-egy desszertre
futotta. Viszont az a két desszert kidolgozottságban, ízben, állagban,
tálalásban csúcsokra tört. A minap arra sétálva, s végigfutva az igen kedvező
áron kínált ebédmenü ajánlatokat, gondoltam, hogy megér a hely egy próbát. Nem csalódtam.
A beltér rendkívül hangulatos,
kellemes jazz szól a háttérben, nem tolakodó hangerővel. A hangulathoz a
látványkonyha is hozzátesz. A kiszolgálás udvarias, kedves, gyors, szakszerű.
Két rendszerben kínálnak kettő
vagy három fogásos menüt hétköznap délben: egyszerűbb ételeket a
karalábélevestől a bakonyi csirkeraguig limonádé vagy kávé kíséretében 1590 forintért
(a 2 fogás 1290)
valamint komplexebb, izgalmasabb kreációkat egy pohár bor, egy
ásványvíz s egy kávé társaságában 3000 forintért (itt nincs két fogásos
változat).
Az utóbbi mellett döntöttem.
Kértem egy kiválónak bizonyult kápia-krémlevest, amit fine dining stílusban, káprázatosan
tálaltak,
vaslapon sült csirkemellet, amit kívül ropogós bőr borított, belül
pedig kellemesen szaftos volt, formabontó módon helyben készült, réteslapban
sült, rizses tavaszi tekerccsel körítették
s végül képviselőfánkot, aminek
főként a krémje volt kiemelkedő.
A bor-műfajban a menü mellé három
tételből lehetett választani: a fehér a Paulus pincétől érkezett, Mórról, a
rosé és a vörös Lisiczáéktól, a Pécsi borvidékről. Jómagam rosét kértem, ami
üde volt és friss. A kávé is ütötte a mércét.
Pazar ebédet ettem igen jó áron a
Sophie-ban,
jó szívvel ajánlom a helyet mindenkinek.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése