2018. március 4., vasárnap

Sophie brasserie (Hajós utca 25.)



A Hajós utcában közel egy éve működő Sophie nevű étteremről nem esik annyi szó a gasztro-rajongók világában, mint amennyit megérdemelne. Nem sokkal nyitás után voltam itt először, másodmagammal, sajnos már jóllakva, így kapacitásunkból csak egy-egy desszertre futotta. Viszont az a két desszert kidolgozottságban, ízben, állagban, tálalásban csúcsokra tört. A minap arra sétálva, s végigfutva az igen kedvező áron kínált ebédmenü ajánlatokat, gondoltam, hogy megér a hely egy próbát. Nem csalódtam.
A beltér rendkívül hangulatos,


kellemes jazz szól a háttérben, nem tolakodó hangerővel. A hangulathoz a látványkonyha is hozzátesz. A kiszolgálás udvarias, kedves, gyors, szakszerű.
Két rendszerben kínálnak kettő vagy három fogásos menüt hétköznap délben: egyszerűbb ételeket a karalábélevestől a bakonyi csirkeraguig limonádé vagy kávé kíséretében 1590 forintért (a 2 fogás 1290)
 valamint komplexebb, izgalmasabb kreációkat egy pohár bor, egy ásványvíz s egy kávé társaságában 3000 forintért (itt nincs két fogásos változat).
Az utóbbi mellett döntöttem. Kértem egy kiválónak bizonyult kápia-krémlevest, amit fine dining stílusban, káprázatosan tálaltak, 
vaslapon sült csirkemellet, amit kívül ropogós bőr borított, belül pedig kellemesen szaftos volt, formabontó módon helyben készült, réteslapban sült, rizses tavaszi tekerccsel körítették 
s végül képviselőfánkot, aminek főként a krémje volt kiemelkedő.
A bor-műfajban a menü mellé három tételből lehetett választani: a fehér a Paulus pincétől érkezett, Mórról, a rosé és a vörös Lisiczáéktól, a Pécsi borvidékről. Jómagam rosét kértem, ami üde volt és friss. A kávé is ütötte a mércét.
Pazar ebédet ettem igen jó áron a Sophie-ban, 
jó szívvel ajánlom a helyet mindenkinek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése