2018. február 19., hétfő

Semmi extra II. (Budapest, Lajos utca 46.)



Magabiztos, az öniróniát inkább poénnak szánó nevet választott magának a Bartók moziban jó fél évtizede megnyílt „Semmi extra”. Miután a számítás bejött, s a közönség hamar megszerette a hangulatos környezetben nem kiugró, de korrekt, zömmel street food-ihletésű ételeket kínáló vendeglőt, az üzemeltetők újabb egységet nyitottak a Kolosy tér tőszomszédágában, a Régi Sipos halászcsárda helyén.
A nyitás óta terveztem, hogy meglátogatom ezt a változatot is, ami a minap végre sikerült. Kifejezetten tetszett a pubszerű, otthonos, meghitt beltér, 

kedvemre való volt az ételválaszték is: tortilla-k, burgerek, szendvicsek, tészták és „extra ajánlat” címszó alatt hagyományos éttermi ételek a harcsapaprikástól a bélszínsteaken át a kacsacombig.
Rendeltünk egy túlédesített mézes sütőtök-krémlevest, 
egy halászlét, mely téglaszínű volt, egy fokkal sűrűbb az optimálisnál, nem túl nagy adag, viszont remek volt benne a hal íze és állaga egyaránt,
továbbá egy tisztes quessadilla-t 
és egy még tisztesebb hamburgert. 
A húst a burgerben kicsit túlsütötték, de így is messze átlag feletti volt ez a produkció. Érdekes, hogy a tiszai stílusú passzírozott halászléhez hoztak főtt gyufatésztát is.
A Kloster sör savanyú volt, mikor szóltam, szó nélkül elvitték és hoztak a ház ajándékaképpen egy másikat, Platánt, ami rendben találtatott. Érdemes még kiemelni a remek coleslaw salátát, amiben nem jellemző módon a hagyma is markáns szerepet kapott.
A kiszolgálás kedves, kissé közvetlenkedő, a tegezés egy 20-30 évvel fiatalabb srác részéről így félszáz évesen mondjuk úgy, hogy vitatható. De nem orroltam meg miatta.
Jó volt összességében a Semmi extra, nem lenne ellenemre a visszatérés, szívesen megkóstolnám például a pulled pork szendvicsüket vagy a lepények közül egyet-kettőt.

Dorozsmai Endre 


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése