Széll Tamás 2016-ban megnyerte a
legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse D’Or európai fordulóját, a világversenyen
pedig negyedik helyezést ért el, kiérdemelve a legjobb hústányér díját is. Ez
nem akármilyen alap, ha valaki saját éttermet nyit, mondhatni, hogy a siker
borítékolható. Ugyanakkor minden okunk megvan, hogy értékeljük, hogy a jeles
séf nem akar a nevéből élni, hanem odaáll az üvegfal mögé egy látványkonyhában és
vállvetve dolgozik a beosztottaival. Ahelyett, hogy drága pénzen tanácsokat osztogasson,
irányítja a konyhát napi szinten s még a vendégekre is van ideje.
A Stand 25 a főváros pezsgő
kulináris központjában, a Hold utcai vásárcsarnokban nyitotta meg kapuit 2017
februárjában. Kezdetben több napos előfoglalás nélkül nem sok esélye volt a
vendégnek asztalt kapni, most is dübörög a hely, de a három óra után érkezők
már le tudnak ülni asztalfoglalás nélkül is.
Két- valamint három fogásos menüt
lehet kapni 3900 illetve 4900 forintért (+10% szervízdíj), egyes ételekre (pl
gulyás, somlói) felárat számolnak. Mi két alapmenüt ettünk, kétfogásosat és
bőven jóllaktunk. Rendeltünk kecskesajtos töksalátát,
csicsókasalátát fűszeres
malaccsászárral,
Stand25 vérest
valamint a legendás rakott krumplit.
Kértünk
kenyeret és tepertőkrémet is.
Ha azt mondom, hogy mindennel meg
voltunk elégedve, az nem fejezi ki az összélményt, mert ennél többről van szó.
Ez a hely katartikus, a műfaj egyik legjobbja, amin persze nincs mit
csodálkozni, ismerve működtetőjének eddigi pályafutását, amiből csak a
legnagyobb eredményeket villantottam fel.
„Csúcsélmény mindenkinek” – ez
lehetne a hely mottója.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése