2017. december 27., szerda

Stand 25 (Hold utcai vásárcsarnok)


Széll Tamás 2016-ban megnyerte a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse D’Or európai fordulóját, a világversenyen pedig negyedik helyezést ért el, kiérdemelve a legjobb hústányér díját is. Ez nem akármilyen alap, ha valaki saját éttermet nyit, mondhatni, hogy a siker borítékolható. Ugyanakkor minden okunk megvan, hogy értékeljük, hogy a jeles séf nem akar a nevéből élni, hanem odaáll az üvegfal mögé egy látványkonyhában és vállvetve dolgozik a beosztottaival. Ahelyett, hogy drága pénzen tanácsokat osztogasson, irányítja a konyhát napi szinten s még a vendégekre is van ideje.
A Stand 25 a főváros pezsgő kulináris központjában, a Hold utcai vásárcsarnokban nyitotta meg kapuit 2017 februárjában. Kezdetben több napos előfoglalás nélkül nem sok esélye volt a vendégnek asztalt kapni, most is dübörög a hely, de a három óra után érkezők már le tudnak ülni asztalfoglalás nélkül is.
Két- valamint három fogásos menüt lehet kapni 3900 illetve 4900 forintért (+10% szervízdíj), egyes ételekre (pl gulyás, somlói) felárat számolnak. Mi két alapmenüt ettünk, kétfogásosat és bőven jóllaktunk. Rendeltünk kecskesajtos töksalátát, 
csicsókasalátát fűszeres malaccsászárral, 
Stand25 vérest 
valamint a legendás rakott krumplit. 
Kértünk kenyeret és tepertőkrémet is.
Ha azt mondom, hogy mindennel meg voltunk elégedve, az nem fejezi ki az összélményt, mert ennél többről van szó. Ez a hely katartikus, a műfaj egyik legjobbja, amin persze nincs mit csodálkozni, ismerve működtetőjének eddigi pályafutását, amiből csak a legnagyobb eredményeket villantottam fel.
„Csúcsélmény mindenkinek” – ez lehetne a hely mottója.

Dorozsmai Endre



A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése