2017. március 3., péntek

Helló Sári! (Budapest, Nap utca 30.)



Kezdetben vala a Jókai tér és a Liszt Ferenc tér, majd következett a Ráday utca, a Gozsdu udvar, a Lövőház utca, legújabban pedig a Corvin sétány, a főváros azon részei, ahol remélhetőleg a vendéglátóipari egységek számossága nem elsősorban konkurenciát jelent, hanem forgalmat növelő hatást gyakorol. Ezutóbbi gasztronómiai csomópont vonzáskörzetében működik az Hello Sári!, mely egy nagyon jó ízléssel berendezett, barátságos, otthonos hangulatot árasztó, fél éve nyílt újhullámos cukrászda.


A névválasztás nem véletlen, egy kis világhálós kutakodással megtudhatjuk, hogy a sütizőt Hermán Sára nyitotta, aki a blogger-cukrászdákhoz tulajdonosaihoz hasonlóan pályaelhagyó értelmiségi, aki indológusnak készült. A szerencsés véletlen folytán, miként azt a vele készült interjúból megtudhatjuk, a pultos hölgy is Sári.
A sütemények esztétikusak, ízletesek. Nem könnyű választani, mert az ember legszívesebben mindegyikbe belekóstolna. 

Mi végül egy brownie alapra helyezett mangó-mousse tortát ettünk 
valamint egy karamellás ízekre épített minipohár-desszertet. 
Italt nem kértünk, de a fiatal, kedves és külsőre is igencsak megnyerő pultos hölgy két kis pohár vizet varázsolt az asztalunkra, ez minden szempontból jól esett.
A Helló Sárinak erénye az árszabás is, mely jócskán alatta marad a hasonló filozófiájú és teljesítményű cukrászdákénak, ezek a könnyed, franciás, többnyire csoki- és gyümölcsmousse-okra alapozó cukrászdák jellemzően 700 és 1000 forint közé lövik be alkotásaik darabárát, itt a legjellemzőbb díjszabás 550 ft volt.
A Hello Sári! üde színfolt a Ferencvárosban, olyan hely, ahol az ember keresve sem talál hibát. Sok sikert kívánunk nekik!
  
Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése