Amikor hat, komoly éttermi tapasztalattal rendelkező ember beül egy vendéglőbe,
nem nagyon éhesen, rendelnek fejenként egy-két fogást, majd úgy állnak fel
onnan, hogy még hosszú percekig azt beszélik egymás között az utcán, hogy
milyen katartikus volt az élmény, mennyire helyén volt minden, akkor az kétségkívül
jelent valamit.
Az Antré tavaly decemberben nyitott, zömmel hagyományos magyar és
nemzetközi ételeket kínál, „fine dining” stílusban, virtuóz, szemgyönyörködtető
tálalással, kifogástalan kiszolgálás mellett. A hely annyira jó, hogy az
embernek nincs szíve megemlíteni az apró bakikat, mert úgy érzi: a jóindulatú
kritikának sincs helye ezúttal.
A beltér korszerű, elegáns, de egyben fesztelen és otthonos is.
A zenei aláfestés
vegyes, sokat elmond, hogy az életkor szempontjából elég széles skálán mozgó
társaságunk egyik tagja sem panaszkodott rá, s akadt stílusirányzat, mely mindenkinek
kedvére volt. Az asztalon jó minőségű olívaolaj, balzsamecet, só- és borsdaráló.
Rendeltünk kacsamájat, húslevest velős csonttal és házi tésztával,
gyöngytyúkpaprikást,
gyökérzöldségekből készült főételt,
tapas tálat,
passiógyümölcsös panna cottát,
tápóka-pudingot
és túrógombócot.
A vendégváró
falat ezúttal kis pohárkában felszolgált paradicsomvíz volt mozzarella-golyóval.
Remek kezdés.
Ezután következtek a rendelt ételek, melyek egytől-egyig meggyőzőek
voltak, ízre-állagra egyaránt. Érezni lehetett, hogy itt a konyhatechnológiai
felkészültség jó ízléssel és kreativitással párosul.
Szép a borválogatás (a közismert sztárok mellett ott találjuk a borismerők
kedvenceit, Vámos Attilát, Szentesi Józsefet is), a sörök terén a Dreher sörgyárak
valamint a Gyenge Zsolt nevével fémjelzett Fóti Kisüzem termékeit kínálnak, a
tömények műfaja is rejt kellemes meglepetéseket. Külön említést érdemel az ételek esetében
kiemelkedően jó ár-érték arány is.
Kiemelkedően jó hely az Antré, melynek neve akár úgy is értelmezhető:
belépő az átlagember számára az ínyenckonyha világába.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése