2017. február 7., kedd

Antré étterem-kávézó (Budapest, Paulay Ede u 3.)



Amikor hat, komoly éttermi tapasztalattal rendelkező ember beül egy vendéglőbe, nem nagyon éhesen, rendelnek fejenként egy-két fogást, majd úgy állnak fel onnan, hogy még hosszú percekig azt beszélik egymás között az utcán, hogy milyen katartikus volt az élmény, mennyire helyén volt minden, akkor az kétségkívül jelent valamit.
Az Antré tavaly decemberben nyitott, zömmel hagyományos magyar és nemzetközi ételeket kínál, „fine dining” stílusban, virtuóz, szemgyönyörködtető tálalással, kifogástalan kiszolgálás mellett. A hely annyira jó, hogy az embernek nincs szíve megemlíteni az apró bakikat, mert úgy érzi: a jóindulatú kritikának sincs helye ezúttal.
A beltér korszerű, elegáns, de egyben fesztelen és otthonos is. 

A zenei aláfestés vegyes, sokat elmond, hogy az életkor szempontjából elég széles skálán mozgó társaságunk egyik tagja sem panaszkodott rá, s akadt stílusirányzat, mely mindenkinek kedvére volt. Az asztalon jó minőségű olívaolaj, balzsamecet, só- és borsdaráló.
Rendeltünk kacsamájat, húslevest velős csonttal és házi tésztával,

gyöngytyúkpaprikást,
gyökérzöldségekből készült főételt, 
tapas tálat, 
passiógyümölcsös panna cottát, 
tápóka-pudingot 
és túrógombócot. 
A vendégváró falat ezúttal kis pohárkában felszolgált paradicsomvíz volt mozzarella-golyóval. Remek kezdés. 
Ezután következtek a rendelt ételek, melyek egytől-egyig meggyőzőek voltak, ízre-állagra egyaránt. Érezni lehetett, hogy itt a konyhatechnológiai felkészültség jó ízléssel és kreativitással párosul.
Szép a borválogatás (a közismert sztárok mellett ott találjuk a borismerők kedvenceit, Vámos Attilát, Szentesi Józsefet is), a sörök terén a Dreher sörgyárak valamint a Gyenge Zsolt nevével fémjelzett Fóti Kisüzem termékeit kínálnak, a tömények műfaja is rejt kellemes meglepetéseket.  Külön említést érdemel az ételek esetében kiemelkedően jó ár-érték arány is.
Kiemelkedően jó hely az Antré, melynek neve akár úgy is értelmezhető: belépő az átlagember számára az ínyenckonyha világába.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése