2017. január 14., szombat

No Waste bistro (Ráday u 24/a)



A lényegét nevében hordozó No Waste bisztró dicséretes, modellértékű kezdeményezés. A legeredetibb ötletük az ehető tányér, mely vízből, burgonyalisztből és búzacsírából készül. De lebomló a kanál és a villa, komposztálható a kés is a honlap szerint. Mai pazarló világban öröm látni egy olyan egységet, mely amellett, hogy ellenőrzött forrásból származó, bio alapanyagokkal dolgozik, ügyel arra s, hogy ne szennyezze a környezetet.
A napi kínálat mellett mindössze öt fogás szerepel az étlapon, egy falatkákból álló tál, mely az egység nevét hordozza, kakukkfüves gombakrémleves, zöldborsófőzelék virslivel, paradicsomos rukkolás gnocchi és csoki ganache.
Jómagam ebéd után tértem be ide, így már csak egy édességre futotta az evőkapacitásomból, ami egy zöld teás pohárdesszert volt, mivel a csoki ganache épp kifogyott. A szépen tálalt desszert ízre-állagra sem okozott csalódást. Ára zavarba ejtően kedvező volt, egyébként is barátinak mondhatóak az árviszonyok.
Az italkínálat szerény, de igényes, az úgyszólván kötelező teán és kávén kívül tartanak cukormentes bioszörpöket, bio borokat a jászberényi Túri pincészettől 
valamint kézműves söröket a Reketye sörfőzdétől.
A remek koncepcióhoz és az ízletes falatkákhoz kedvesség és nyitottság társul, amivel főleg ott találkozunk, ahol a pult mögött a tulajdonosi körhöz tartozók állnak.
Sok elégedett vendéget és sok követőt kívánunk a No waste bisztrónak.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése