2016. december 14., szerda

Divine & Delicia (Budapest, XI. ker, Bercsényi utca 1.)



Kevés olyan jó modell van, mint a helyben fogyasztással működő ínyencboltoké. Az úttörő Culinarist sokan követték s nemcsak Budapesten. Ezek egyike a Divine & Delicia, mely nem esik abba a hibába, hogy sokat markoljon, mert aki ezt teszi, tudvalevőleg keveset fog. Itt a profil letisztult, fő iránycsapás a borok és minőségi (desszert)falatok harmonizálása. Attól persze még beleférnek a választékba igényes bisztróételek, sütemények, kávék, teák.
A hely Divinyi Zoltánnak, az Év Étterme titulust minap elnyerő Mádi Udvarház korábbi üzletvezetőjének az ínyenckuckója. Itt minden együtt van: meghittség, kellem, otthonosság, jó ízlés, szakértelem, kommunikativitás, pazar borok, kiváló étkek.




Egy quichet kértem, ami felturbózásra került néhány kiegészítővel, nagyon finom volt (890 ft).
Mustfröccsöt ittam hozzá, mert volánnál ültem, egyébként a rendkívül izgalmas borválaszték valamely ismeretlen tételét próbáltam volna ki, például a balatonfelvidéki Aklan pincészet Chardonnay-hát. Ők egyébként gyógyhatású ürmösborokat is készítenek, ezekből is lehet a Divine - Delicia-ban kóstolni vagy vásárolni.
Mint megtudtam, az anya és lánya, Andrássy Katalin és Ács Noémi által működtetett Delicia cégnek ez az egyetlen mintaboltja, de szállítanak michelin-csillagos helyekre is. Specialitásuk a glutén- laktóz- és cukormentes desszertek mellett az adott borhoz komponált falatka.
A Divine & Delicia amilyen szépen berendezett, olyan parány, de ettől még rendszeresen tartanak tematikus, 12 fős borkóstolókat, melyek keretében a nemes nedűket az imént említett falatkákkal kísérik.
Jó szívvel ajánlható, megejtően kedves és egyben ritka színvonalas hely ez!

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése