2016. október 30., vasárnap

Yes, Chef! (Újkígyós, Gyulai út 24/2)



Nem kis teljesítmény egy Budapest környéki településen, mondjuk Perbálon, Budakeszin, Solymáron vagy Etyeken nyereséges éttermet vagy igényes büfét, cukrászdát működtetni, odaszoktatni a fővárosi közönségnek a fennmaradást biztosító kellően nagy részét. Ennél az nagyobb kihívás, ha egy kisebb város vonzáskörzetében kísérli meg ezt valaki. A Yes, Chef! nevű kitűnő falatozó a Békéscsaba mellett fekvő Újkígyóson sikerrel vette az akadályt, ottjártunk idején egymás után parkoltak be az autók az egység mellé.
Mint az igényes honlapjukról megtudhatjuk, egy Angliából hazatért házaspár kezdeményezése a hely, melyet nem kis önbizalommal vezetnek. „Szakmai tudás, kreativitás, elképesztő ízek, minőségi alapanyagok, gondos odafigyelés és családias légkör jellemez minket” – olvashatjuk a honlapon. A bátor önjellemzést teljes mértékben megerősíti az elfogulatlan látogató is. A kiszolgálás szívélyes, kedves, az árak kedvezőek, a beltér barátságos, nem különben a késő ősszel is működő terasz, 
a kiülőknek takarót is adnak, a választék uralható, jól kitalált.
Mi egy kis hamburgert (900 ft) 
valamint porchettát (1000) kértünk. 
Ezutóbbi inkább „pulled pork” volt, de annyi baj legyen, nagyon ízlett. (A porchetta toszkán különlegesség, egy szeletelhető fűszeres malactekercs, itt csak az alapanyag volt azonos.) A hamburger is jól sikerült. Kértünk sült krumplit is, ami jól megsütött mirelitáru volt. Kaptunk hozzá aiolit és kérésre kiváló, kellően csípős (minimum 600.000 sScoville) chili-szószt is.
Sörműfajban a Békésszentandrási Kézműves Sörfőzde termékeit tartják, melyeket igen baráti áron kínálnak, 350 és 700 forint között. Csupor Mártonnal közösen lefőzött „Bandi Bá” nevű remek sörre esett a választásunk, amit csapról már kóstoltunk az Ogre bácsiban. 

A Top Joy termékek helyett jobban illenének ide kézműves szörpök.
Összességében nagyon jó élményünk volt a Yes, Chef!, meg is fogadtuk, hogy legkésőbb jövő ősszel a csabai kolbászfesztivál idején ismét betérünk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése