2016. október 25., kedd

Sörcentrum



A főváros egyik izgalmas sörturista célpontjává nőtte ki magát a Bercsényi utca, ahol három kiemelkedő egység is kínál jobbnál jobb söröket. A Fekete Arany Klub elsősorban a Legenda sörfőzde termékeivel csábítja az arra járót, de nem kizárólag. Ottjártam idején a Legendától a Jokerface és a Hableány volt csapon, az utóbbit választottam, hogy könnyedebb legyen az indítás. Kedves, kommunikatív leányzó volt a pult mögött, megtudtam, hogy szereti a kimért söröket s meg is kell kóstolja minden nap, hogy meggyőződjön róla, minden rendben van-e velük. Jó zene szól, a dekoráció is eredeti és ízléses.


A Lágymányosi utcában működik, a Bercsényivel alkotott sarokhoz közel a Clock pub, mely cseh söröket kínál csapon és üvegben, Charlie Parker, Louis Armstrong és BB King fotója látható a falon, ennek megfelelően a zeneválasztás is remek. Vendégmarasztaló, jó hely ez, a csapos-tulaj is nagyon rokonszenves egyéniség.


Ha csak a söröket nézzük, akkor legizgalmasabb az új üzletvezetéssel és filozófiával működő B8, ahol túlsúlyban vannak a kézműves sörök krémjét jelentő „kraft” sörök. Itt popszene szól és a galérián sajnos tévé is megy, ami kifejezetten idegesítő. Csapon négy sör, melyek közül egyetlen egy volt ismerős számomra, miközben állandóan pásztázom a kisüzemi sörök világát. Kértünk egy pohár IPA-t a The Masters főzdétől és egy pohár Big Face három komlós vörös Pale Ale-t. Ízlett mindkettő.


Az már csak hab a tortán, hogy a szomszédban működő Hadik kávéházban is vannak minőségi sörök, igen közel esik a Lágymányosi utcai Bölcső, mely remek hamburgeréről is nevezetes,  s ha átmegyünk a Bartók Béla út másik oldalára, az „Édes érzés” nevű delikátboltban polci áron ihatunk jobbnál jobb söröket a magyar élvonalból. Végül, de nem utolsó sorban a Villányi út elején működő ITee teázó is kínál több izgalmas kézműves sört.
A Móricz Zsigmond körtér a jelek szerint az új fővárosi sörcentrum.

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése