2016. szeptember 11., vasárnap

Hellohal – Már Budapesten is! (Ráday u. 5.)



A Hellohal nevű műintézmény elsőként a Tisza tó mellett nyitotta meg kapuit, ezt követte a kecskeméti egység megalapítása, mígnem a nemrégiben Budapesten is megtelepedtek, a Ráday utcában ízléses, szép terasszal várják a vendégeket. 

Mi ennek ellenére a galériát választottuk, a friss halételek mellett nyugalmat is kerestünk egy baráti beszélgetéshez.
A választék hasonló a kecskeméti egységéhez, magyar és nemzetközi ételeket kínálnak magyar halakból, süllőből, harcsából, pontyból kiindulva. Jó néhány parafrázisuk is van e halakra alapozva: fish and chips, halburger, gyros, wrap, de kínálnak grillezett és rántott halakat, harcsapaprikást és halászlevet is. 
Halászcsárda XXI. század - mondhatnánk s nem járnánk messze az igazságtól. A beltér modern, trendi, de ezzel együtt megnyerő, ötletes, akárcsak a tálalás. 

A kiszolgálás udvarias, kedves.
Rendeltünk halászlevet, 
halas bruschettát, 

harcsa brassóit, 
roston sült zöldséget,
salátát süllőpofával
és harcsa-sushit. 
A harcsasushit hőkezelt harcsából készítik, nem adnak hozzá sem wasabit, sem gyömbért, ezt nehezményeztük, de azzal maradtunk. Egyébként így sem volt rossz, de a hiányérzet csak megmaradt. A többi étel rendben találtatott, a halászlét kifejezetten szerettem, a szaftos süllőpofát s a jól fűszerezett harcsabrassóit nem különben.
Az adagokat nem túlozzák el, ez minket nem zavart, mások lehet, hogy nehezményezik, ha egy 3000 forintos főétellel nem laknak jól.
Cseh kisüzemi söröket tartanak a Bernard nevű főzdétől, néhány jó magyar bort és házi szörpöket.
Jól kitalált, szeretnivaló hely ez, ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése