2016. augusztus 6., szombat

Zip’s Brewhouse (Miskolc, Arany János tér 1.)



Az, amit miskolci Zip’s nyújt, egyedülálló egész Magyarországon. A cég fő profilja a sörtechnológia gyártása és értékesítése, a méltán népszerű Igazi Csíki Sört gyártó vállalkozó is innen vásárolta a felszerelését. De emellett készítenek remek kisüzemi, divatos nevén „kézműves” söröket, működtetnek egy rendkívül hangulatos sörbisztrót, jól megválasztott sörkorcsolyákkal, vállalkozó kedvűek pedig sörkóstolóval egybekötött üzemlátogatáson is részt vehetnek. 



Külön-külön minden szolgáltatás elérthető, több helyen megismerhetik a sörturisták a sörkészítés módozatait, sokfelé kapni kiemelkedő minőségű sört, s van néhány hely, ahol a sör mellé egészen jó étkeket is kínálnak.  De mindezt így, együtt sehol sem találjuk meg kies hazánkban.
Ráadásul a sörök nagy részét az asztalnál a vendég csapolja 
csúcsminőségű, formatervezett poharakba, 
az árszabás ritka baráti, egy korsó sörre 500 forinttól 750-ig terjedő összeget kérnek, de a számláló centre számolja ki a lecsapolt sör árát, mely egyébként decire van megadva. A sörcsap érintőképernyős kivetítőjén az egyes sörökről elolvashatjuk a legfontosabb információkat, de ha ezzel nem elégszünk meg, az üzletvezető a legnagyobb örömmel és szívességgel mesél nekünk az egyes tételekről.
A kitűnő sörök mellé (megkóstoltuk a teljes, 8-10 tételes kínálatot) rendeltünk bisztró burgert, 
ami a Miskolcon kóstoltak közül a legjobbnak bizonyult, de a fővárosi mezőnyben is megállná a helyét, fish and chipset, 
ami szintén remek volt, ropogós sült apróhalat és zakuszkát.
Ezutóbbin lehet még finomítani, de azért elfogyott az is.
Egyedi, emlékezetes élmény a Zip’s, kötelező gyakorlat minden sörrajongónak. Egyetlen látogatás életre szóló elköteleződést hoz.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése