2016. augusztus 22., hétfő

Székelyföld Budapesten – Küküllő söröző (Budapest, Lázár utca 7.)



Az Igazi Csíki Sör kitalálója és megteremtője, Lénárd András a kezdet kezdetétől célba vette az anyaország piacot is, de érdemben az utóbbi hónapokban tűnt fel egyre több helyen e termék, legyen szó külvárosi hódmezővásárhelyi sokadosztályú kocsmáról vagy az Operaház exkluzív kávézójáról.

Mindenütt jó e sört inni, de a legjobb csapról, autentikus környezetben.
A Küküllő söröző életre hívóinak sikerült ezt megteremteni. Barátságos a fából készült bútorzat,


a fontosabb ajánlatokat fehér krétával írják fel a falra szerelt fekete táblára,
a háttérben kellően halkan hol autentikus csángó vagy székely népzene szól, hol Ismerős Arcok. Az étlap szűk, de lényegre törő, lehet kapni tepertős és zsíros kenyeret, kolbásztálat székely felvágottakból, sajttálat székely sajtokból, továbbá miccset és szendvicskrémeket. Aki székely tálat rendel, megkaphatja mindezt együtt.
Mi egy vegyes szendvicskrém-trióra neveztünk be, amiben volt zakuszka, padlizsánkrém és májkrém, mindhárom korrekt, élvezetes, erdélyi szinten fődsodratúnak mondható minőség. 
S mi mást ittunk volna, mint szűrt és szűretlen csíki sört?
Értékeltük, hogy még az ásványvizet is Székelyföldről hozzák, aki nem ihat alkoholt, csillapíthatja szomját Hargita Gyöngyével. Kínálnak Csíki köményest, áfonyalikőrt, csíksomlyói Salvator gyógynövénylikőrt és – mivel Székelyföld nem a borairól híres – a tágan értelmezett Erdélyben, Arad-hegyalján gazdálkodó Balla Géza remek borait.
A kiszolgálás udvarias, az árak barátságosak.
Jó volt itt lenni, megyünk még!

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

1 megjegyzés:

  1. Mi voltunk de nem hiszem hogy még megyünk csak két sört ittunk felyenként 3 voltunk dràga a sör amiből csak 1 falyta van Igazi Csiki , este mentünk 19.30- ra üresen kongott a hely elég unalmas volt de viszont a kiszolgàlàs jó volt.

    VálaszTörlés