2016. június 6., hétfő

Tio Felipe tapas bár (Nagysándor József u)



A Tio Feliperől a világhálós gasztronómiai információkeringésben benne levők már a  nyitás előtt értesülhettek, jómagam is azok közé tartoztam, akik alig várták, hogy meglátogathassák a katalánlelkű olasz séf-tulajdonos Fabrizio Caldarazzo tapas-különlegességeit. Az idén tavasszal „Barcelona – Milano” jelige alatt nyitott helyre a minap sikerült is végre eljutni.
A beltér letisztult, korszerű, laza, de egyben megnyerő.
a kiszolgálás kedves, szakmai szinten még fejlődhet, rokonszenves pincérünk el is mondta őszintén, hogy az ételeket tanulja egyelőre, a spanyol borok megismerésére nem volt még ideje. A borlap ugyanis csak spanyol tételeket kínál, közel harminc féle nemes nedűt, melyek egyharmadát decire is kimérik. A sör- és a töményválaszték elég kommerszre sikeredett, e téren van még bővítenivaló, bár jegyezzük meg, hogy a sör, ha nagyipar is, de legalább spanyol.
Némi hezitálás után – a kínált sok tucat tapasból nem volt olyan, amit ne kóstoltunk volna meg nagy örömmel – rendeltünk paprika- és szardellahabot, 
rozmaringos focacciat, sonkakrokettet 
és marinált szardellát tintahal ropogóssal. 
Az egyes minifogások ízre-állagra egyaránt rendkívül izgalmasak voltak, a tálalás pedig virtuóz.
Ez az a hely, ahová úgyszólván bármikor érdemes betérni, még jóllakottan is akár. Egy könnyed mediterrán tapa (a „tapas” a fedőt jelentő „tapa” többesszáma),  egy serpenyős garnéla vagy egy gránátalmás-endíviás marinált tonhal akármikor lecsúszhat.
Igen jó hely a Tio Felipe, sok sikert kívánunk a csapatnak!

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése