A Tio Feliperől a világhálós gasztronómiai információkeringésben
benne levők már a nyitás előtt
értesülhettek, jómagam is azok közé tartoztam, akik alig várták, hogy meglátogathassák
a katalánlelkű olasz séf-tulajdonos Fabrizio Caldarazzo tapas-különlegességeit.
Az idén tavasszal „Barcelona – Milano” jelige alatt nyitott helyre a minap sikerült
is végre eljutni.
A beltér letisztult, korszerű, laza, de egyben megnyerő.
a
kiszolgálás kedves, szakmai szinten még fejlődhet, rokonszenves pincérünk el is
mondta őszintén, hogy az ételeket tanulja egyelőre, a spanyol borok megismerésére
nem volt még ideje. A borlap ugyanis csak spanyol tételeket kínál, közel
harminc féle nemes nedűt, melyek egyharmadát decire is kimérik. A sör- és a
töményválaszték elég kommerszre sikeredett, e téren van még bővítenivaló, bár
jegyezzük meg, hogy a sör, ha nagyipar is, de legalább spanyol.
Némi hezitálás után – a kínált sok tucat tapasból nem volt
olyan, amit ne kóstoltunk volna meg nagy örömmel – rendeltünk paprika- és szardellahabot,
rozmaringos focacciat, sonkakrokettet
és marinált szardellát tintahal
ropogóssal.
Az egyes minifogások ízre-állagra egyaránt rendkívül izgalmasak voltak,
a tálalás pedig virtuóz.
Ez az a hely, ahová úgyszólván bármikor érdemes betérni, még
jóllakottan is akár. Egy könnyed mediterrán tapa (a „tapas” a fedőt jelentő
„tapa” többesszáma), egy serpenyős
garnéla vagy egy gránátalmás-endíviás marinált tonhal akármikor lecsúszhat.
Igen jó hely a Tio Felipe, sok sikert kívánunk a csapatnak!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése