2016. június 8., szerda

Lakatos műhely (Budapest, Hold utca 13.)



A Hold utcai vásárcsarnok gasztronómiai pezsgésének megindulása „A Séf utcája” nevű egységhez köthető. Azóta nyitotta meg kapuit a gőzölt sushit kínáló Steamboo, az Arany Kaviár csapatának orosz bisztrója, a Moszkva tér, a Vörös Homár pesti egysége, az Il Panicifio Basilico nevű olasz csúcspékség, a rántott húsok királya, a Buja Disznó(k), Gianni remek street food egysége, a Fritu s legutóbb a Lakatos Műhely, ahová a nyitás előtti napon sikerült eljutni a próbaüzem idején.
A beltér rokonszenves, helyhez illő, beleillik a többi kifőzde formai „kontextusába.
Izgalmas egyedi sült kolbászokat kínálnak és néhány meleg ételt. Mi oregánós narancsos kolbászt kértünk, 
valamint egy adag mediterrán rakott kelt. 
Csábított a kéksajtos meg a póréhagymás kolbász is, de végül ez lett a nyerő. A feltét mellé adnak kaliforniai sültpaprika-egyveleget, lilahagymasalátát, izgalmas egyedi mustármártást és minőségi kenyeret is, enyhén megpirítva. Az egy szálas adag 1100, a két szálas 1650 forint, ami tisztességes árképzés, a kisebb adaggal is jóllakhat, aki nem nagyevő. Mindkét étel remek volt s arra csábító, hogy itt kóstoljunk még egyebeket, így nincs kizárva, hogy alkalomadtán még betérünk.
A kiszolgálás kedves, értékeltük, hogy a szódát nem számolták fel. A fehérbornak megkérik az árát, de mindkét kínált tétel igen jó, Vesztergombiék Királyleánykáját (390 ft/deci) és a Pastor pince Olaszrizlingjét (490/deci) tartják.
Kifejezetten jó egység a Lakatos műhely, jó szívvel ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése