A Hold utcai vásárcsarnok gasztronómiai
pezsgésének megindulása „A Séf utcája” nevű egységhez köthető. Azóta nyitotta
meg kapuit a gőzölt sushit kínáló Steamboo, az Arany Kaviár csapatának orosz
bisztrója, a Moszkva tér, a Vörös Homár pesti egysége, az Il Panicifio Basilico
nevű olasz csúcspékség, a rántott húsok királya, a Buja Disznó(k), Gianni remek
street food egysége, a Fritu s legutóbb a Lakatos Műhely, ahová a nyitás előtti
napon sikerült eljutni a próbaüzem idején.
A beltér rokonszenves, helyhez
illő, beleillik a többi kifőzde formai „kontextusába.
Izgalmas egyedi sült kolbászokat
kínálnak és néhány meleg ételt. Mi oregánós narancsos kolbászt kértünk,
valamint egy adag mediterrán rakott kelt.
Csábított a kéksajtos meg a
póréhagymás kolbász is, de végül ez lett a nyerő. A feltét mellé adnak kaliforniai
sültpaprika-egyveleget, lilahagymasalátát, izgalmas egyedi mustármártást és
minőségi kenyeret is, enyhén megpirítva. Az egy szálas adag 1100, a két szálas
1650 forint, ami tisztességes árképzés, a kisebb adaggal is jóllakhat, aki nem
nagyevő. Mindkét étel remek volt s arra csábító, hogy itt kóstoljunk még
egyebeket, így nincs kizárva, hogy alkalomadtán még betérünk.
A kiszolgálás kedves, értékeltük,
hogy a szódát nem számolták fel. A fehérbornak megkérik az árát, de mindkét
kínált tétel igen jó, Vesztergombiék Királyleánykáját (390 ft/deci) és a Pastor
pince Olaszrizlingjét (490/deci) tartják.
Kifejezetten jó egység a Lakatos
műhely, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése