2016. június 10., péntek

Kupak söröző (Békéscsaba, Szent István tér 8.)



A békéscsabai Kupakban tavaly voltam először a Kolbászfesztivál alkalmából. Az igazság az, hogy sok nekem egész nap lődörögni a vásárban, ezért mindig kisétálok a városba is. Nem ritkán fel is fedezek egész jó helyeket ezeken a portyákon, mint például a legutóbb egy minőségi csokoládézót és a Kupakot.
A Kupak egy csúcssöröző, csapon is van 4-5 jó sör, de a palackos választék az egyenesen lenyűgöző. Kapcsolatban vannak a legjobb sörgyártókkal, vagy egy nagykereskedő céggel, mely mindezeket teríti, a legizgalmasabb tételek zöme, a legínycsiklandozóbb újdonságok is megkaphatók náluk. A Fótiak, a rozsnyói Kaltenecker, a tapolcai Stari, a Legenda, a Békésszentandrásiak, a Bigfoot már úgyszólván main stream a kézműves sörök világában, s mi sem természetesebb, hogy a Bakancslistából is ott virít a hűtőpolcon a 18.-as a Pekko, de ott van mellette az egyre ismertebb váló új slágercsapat a Mad Scientist, jó pár tétellel az Utassy Roland által jegyzett Beerfort és a szentesi Zentus. S még sorolhatnám.

Az árak “békések”, hogy stílszerű legyek, alig magasabbak egy átlagos szaküzlet árainál. Az is tény, hogy itt-ott aránytalanok. Egy Stari sör épp úgy 680, mint egy Monyó vagy egy Rothbeer. Helyben fogyasztásra nincs felár.
A beltér nagyon belevaló, rengeteg humoros, hangulatos plakát látható a falon,
a bútorzat kicsit romkocsmás. A hangulatot csak a rádió rontja, az viszont jelentősen.
A kiszolgálás ledöbbentően közönyös, a pultos lányban a kedvesség legkisebb nyomát sem fedezzük fel, rezzenéstelen arccal szolgál ki, egyértelműen pályát tévesztett nőszemély.
A minap ismét betértünk ittunk 5 féle sört, 
főként a Zentustól, de kikértük Csupor Márton „Hello, my name is Sudan” nevű nemes nedűjét, aminek a politikai korrektséggel köszönőviszonyban nem levő fülszövegét nagyon értékeltük. A Zentusról egyébként épp aznap hallottunk először, a békésszentadrási Rózsa sörkertben övék volt a vendégsör, egy Citra komlóval főzött IPA.
A kóstolt sörök közül a “Hello, my name is Sudan” nevű alkotás volt toronymagasan a legjobb. Ismét megelégedésünkre szolgált a Kupak, megyünk még. ha minden jól megy, jövő héten. J

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése