2016. május 17., kedd

Blöff bisztró (Pécs, Jókai tér 5.)



Pécs szívében működő Blöff bátor nevet választott, hiszen ha nem nyújtana megfelelő szolgáltatást, bárki rásüthetné: nomen est omen. Miközben a Blöff egy egész jó kis hely, bár nem annyira jó, hogy e nevet nyugodtan viselje.


Mert lehetne arról értekezni, hogy a fish and chips 
ízletesebb lenne, ha nem egy nagy darab halat paníroznának, hanem több kisebbet, hogy a halászlé el volt sózva, 
vagy hogy a péknéburgonyának egyszerűsített változataként (ízletes) párolt hagymával összeforgatták a sült krumplit. 
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon baráti áron kínálnak menüt, hogy friss alapanyagokból dolgoznak, hogy ügyesen állították össze az étlapot, hogy barátságos a kiszolgálás és izgalmas az itallap. (10 éves Glenmorange single malt whiskey két centje 600 forintért „best buynak” számít.) S az ízek rendben vannak, leszámítva a vélhetően a műszak végére bekoncentrálódott halászlevet. (A menüztetés utolsó perceiben érkeztünk.)
Potom 400 forint a leves, 1300 a főétel, ha mindkettőt kérjük, akkor 1500-at fizetünk s adnak hozzá még egy szörpöt is. Rendkívüli módon díjaztam, hogy volt kiváló minőségű friss osztrigájuk emberi áron, ki is használtuk a nem mindennapi lehetőséget, 
akárcsak a menüt-ajánlatot. Ettünk még tejfeles kapros töklevest is, ami korrekt házias volt.
Mivel izgalmas kézműves söröket nem leltünk, bort ittunk, a borlapon több kevéssé ismert, de igen jó pincészet nedűjével találkoztunk. (Pl. Ruppert, Németh János, Holdvölgy) Nem csodálkoznék, ha horvát származású lenne a tulaj, mert horvát zene ment a háttérben megfelelő hangerővel és több horvát bort is kínálnak.
Jól éreztük magunkat a Blöff bisztróban, a kisebb problémák dacára elégedetten távoztunk s ajánljuk a helyet másoknak is.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése