Pécs szívében működő Blöff bátor nevet választott, hiszen ha nem nyújtana
megfelelő szolgáltatást, bárki rásüthetné: nomen est omen. Miközben a Blöff egy
egész jó kis hely, bár nem annyira jó, hogy e nevet nyugodtan viselje.
Mert lehetne arról értekezni, hogy a fish and chips
ízletesebb lenne, ha
nem egy nagy darab halat paníroznának, hanem több kisebbet, hogy a halászlé el
volt sózva,
vagy hogy a péknéburgonyának egyszerűsített változataként (ízletes)
párolt hagymával összeforgatták a sült krumplit.
De nem ez a lényeg, hanem az,
hogy nagyon baráti áron kínálnak menüt, hogy friss alapanyagokból dolgoznak, hogy
ügyesen állították össze az étlapot, hogy barátságos a kiszolgálás és izgalmas
az itallap. (10 éves Glenmorange single malt whiskey két centje 600 forintért
„best buynak” számít.) S az ízek rendben vannak, leszámítva a vélhetően a
műszak végére bekoncentrálódott halászlevet. (A menüztetés utolsó perceiben
érkeztünk.)
Potom 400 forint a leves, 1300
a főétel, ha mindkettőt kérjük, akkor 1500-at fizetünk s
adnak hozzá még egy szörpöt is. Rendkívüli módon díjaztam, hogy volt kiváló
minőségű friss osztrigájuk emberi áron, ki is használtuk a nem mindennapi
lehetőséget,
akárcsak a menüt-ajánlatot. Ettünk még tejfeles kapros töklevest
is, ami korrekt házias volt.
Mivel izgalmas kézműves söröket nem leltünk, bort ittunk, a borlapon több
kevéssé ismert, de igen jó pincészet nedűjével találkoztunk. (Pl. Ruppert, Németh
János, Holdvölgy) Nem csodálkoznék, ha horvát származású lenne a tulaj, mert
horvát zene ment a háttérben megfelelő hangerővel és több horvát bort is kínálnak.
Jól éreztük magunkat a Blöff bisztróban, a kisebb problémák dacára elégedetten
távoztunk s ajánljuk a helyet másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése