2016. április 6., szerda

Macska kávéház (Bérkocsis utca 23.)



A Macska volt az év egyik felfedezése számomra. Rendszeresen megfordulok arrafelé, de jellemzően déltájban, a Macska meg, mint megtudtam, 16 órakor nyit. Egyedi hangulatú otthonos, barátságos hely, kedves, felkészült kiszolgálással, baráti árakkal és ami nekünk legalábbis fontos: hangulatos, fogyasztható, színvonalas zenével.



Két sörkülönlegesség volt csapon a Honey Rasta egy csodálatos IPA, amit, mint mondták Kővári Gergő receptje alapján főztek az ecseriek. Kérdezte a csapos, hogy hallottam-e már Gergő nevét, mondom neki, ez olyan, mintha egy gasztro-rajongót arról kérdezne, hogy hallotta-e a Molnár B Tamás nevét. Na, ebben megegyeztünk.
A sör katartikus élmény volt, mint a nap első IPÁ-ja általában, de ez akkor is csúcs lett volna, ha már a harmadik-negyedik IPÁt isszuk. A másik csapon levő sör a Hübrisz Halál nevű alkotása volt, ami nem annyira fenyegető ízében, illatában, mint a neve. Ezeket nem lehetett kihagyni, bár sem a stout, sem a porter nem tartozik a kedvenceim közé, de az elv az, hogy mindent meg kell kóstolni. Ittunk még borokat is a Dobosi bio-pincészettől, ezek sem voltak rosszak, árban pedig kifejezetten barátiak. A maguk műfajában nem nyújtottak olyan markáns élményt, mint a sörök.
A palackos sörválaszték is remek, tartják például a Gólem serfőzde három sörét (Sötét Bunkó, Repeta, Enigma) baráti áron, 750 forintért s még sok minden mást. Ránézésre vagy vagy 50 féle sörük.
Tartanak néhány ételt is, levest, sörkorcsolyákat, mi egy pita tálat kértünk, amin volt chutney, babkrém és humusz. 
Mellé kaptunk olívaolajat – jó minőségűt – és balzsamecetet, mert a pita kenyér és a kencék mellett volt egy kis saláta is.
Nagyon jól éreztük itt magunkat, megyünk még.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése